SCANDALUL VOLKSWAGEN: BEI ar putea solicita RETURNAREA CREDITELOR acordate

SCANDALUL VOLKSWAGEN. Banca Europeana de Investitii (BEI) ar putea cere VOLKSWAGEN sa ii returneze imprumuturile acordate, dupa cum a declarat unui ziar nemtesc presedintele institutiei, WERNER HOYER.

WERNER HOYER a declarat pentru Sueddeutsche Zeitung ca BEI a oferit VOLKSWAGEN imprumut pentru diverse proiecte, printre care si dezvoltarea unor motoare cu emisii reduse, dar ca acum investigheaza ce s-a intamplat cu banii din credite, noteaza BBC. Acesta a precizat ca ar putea sa ceara returnarea creditelor. WERNER HOYER a precizat ca din 1990 Banca Europeana de Investitii a acordat VOLKSWAGEN imprumuturi in valoare de aproximativ 4,6 miliarde de euro.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: PERCHEZITII LA SEDIUL VW DIN WOLFSBURG, IN DOSARUL MOTOARELOR TRUCATE

“BEI ar putea fi afectata (de scandalul emisiilor – n.red.), deoarece trebuie sa indeplinim anumite obiective climatice cu creditele noastre”, a spus seful bancii. WERNER HOYER a precizat ca BEI face investigatii serioase pentru a afla la ce a folosit VOLKSWAGEN banii. WERNER HOYER a adaugat ca este foarte dezamagit de compania germana, precizand ca relatia dintre BEI si VOLKSWAGEN s-a deteriorat din cauza acestui scandal.

VOLKSWAGEN a recunoscut ca a instalat un software special in calculatorul de bord al unor modele diesel VOLKSWAGEN si AUDI, iar acesta era programat sa activeze un sistem de filtrare completa a particulelor doar in timpul testelor oficiale pentru emisii. Cand masina circula in mod normal dispozitivul dezactiveaza sistemul de filtrare a particulelor. 11 milioane de masini VOLKSWAGEN din intreaga lume sunt afectate.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: S-AU CALCULAT PAGUBELE PRODUSE IN ROMANIA. UPDATE

Sursa foto: bild