SCANDALUL VOLKSWAGEN: CINCI TARI au retras de pe piata masinile VW echipate cu SOFTUL MINCINOS

Volkswagen (VW) este aproape de a anunta modul in care vor fi REPARATE SISTEMELE DE EMISII care au permis manipularea testelor, deoarece vanzarilor vehiculelor echipate cu motoare diesel ‘manipulate’ au fost OPRITE intr-un numar din ce in ce mai mare de state europene, transmit Bloomberg si Reuters.

SPANIA, ELVETIA, ITALIA, OLANDA si BELGIA au RETRAS DE PE PIATA masinile VW cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, in timp ce procurorii din SUEDIA iau in considerare deschiderea unei investigatii legate de un potential caz de CORUPTIE. Pentru vehiculele deja vandute, VW urmeaza sa-i informeze curand pe clienti cum vor fi reparate vehiculele.

‘Cota lor de piata va scadea o perioada, poate pana la unu — doi ani’, a avertizat analistul Richard Gane, de la Vendigital Ltd.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: FOSTUL SEF VW, ANCHETAT DE PROCURORII GERMANI 

Marti, compania germana a anuntat ca intentioneaza sa REPARE 11 MILIOANE DE VEHICULE echipate cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, costurile fiind estimate de analisti la peste 6,5 miliarde de dolari. Vor fi cinci milioane de masini ale brandului VW, 2,1 milioane masini Audi, 1,2 milioane de masini Skoda si 1,8 milioane de vehicule comerciale usoare.

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.

Sursa foto: bbc