SCANDALUL VOLKSWAGEN: ELVETIA interzice noile masini DIESEL VW

Oficiul rutier din ELVETIA a emis o interdictie preliminara privind INREGISTRAREA NOILOR VEHICULE DIESEL VOLKSWAGEN, ale caror motoare ar putea fi echipate cu SOFTUL care FALSIFICA REZULTATELE TESTELOR ANTIPOLUARE, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Institutia a interzis si inregistrarea vehiculelor importate SECOND-HAND, afectate de SCANDALUL EMISIILOR. Anuntul de vineri nu se aplica automobilelor VW care ruleaza deja pe autostrazile din Elvetia, a precizat Oficiul rutier.

Pana la 129.000 de vehicule ale grupului Volkswagen inregistrate in Elvetia sunt afectate de SCANDALUL EMISIILOR, a anuntat AMAG, distribuitorul elvetian al VW. Deja AMAG a oprit vanzarea masinilor noi VW, afectate de scandalul emisiilor.

CITESTE SI: DIESELGATE: ALTI SAPTE PRODUCATORI AUTO ACUZATI CA AR DEPASI EMISIILE DE POLUARE

Grupul auto german Volkswagen este implicat in prezent intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Sursa foto: Romania Tv