SCANDALUL VOLKSWAGEN: Inmatricularile de masini VW AU SCAZUT IN ROMANIA in luna octombrie

Datele Politiei arata ca SCANDALUL VOLKSWAGEN are efecte in PIATA MASINILOR NOI, inmatricularile marcii germane SCAZAND IN OCTOMBRIE, fata de septembrie, in timp ce PIATA TOTALA A URCAT CU 31%.

Marca germana are 9,2% din piata masinilor noi anul acesta, in timp ce la second hand cota este de 19%. Scandalul Volkswagen a fost facut public in Europa dupa 22 septembrie, astfel ca octombrie e prima luna completa in care se poate vedea o influenta.

In septembrie s-au inmatriculat in tara 649 de masini Volkswagen noi, in timp ce in octombrie numarul a fost cu cateva procente mai mic: 628 de unitati. Insa, piata totala a masinilor noi a fost in septembrie de 5.752 unitati, iar in octombrie a depasit 7.500 de unitati, Volkswagen fiind printre putinele marci care AU SCAZUT IN ACEASTA PIATA ce a avansat cu 31%.

CITESTE SI: VOLKSWAGEN: ALTE 800.000 DE MASINI VANDUTE IN EUROPA AU PROBLEME; COSTURI DE DOUA MILIARDE DE EURO

Fata de octombrie 2014, inmatricularile de masini Volkswagen au scazut cu 9% luna trecuta. Insa in primele zece luni inmatricularile Volkswagen in tara au crescut cu 8%, iar intreaga piata a masinilor noi a avansat cu 9%.

La SECOND-HAND evolutia Volkswagen a fost in concordanta cu piata. Astfel, in septembrie s-au inmatriculat pentru prima oara in tara 7.771 masini Volkswagen second-hand, in timp ce in octombrie numarul a fost mai mare cu aproximativ 300 de unitati. In total s-au inmatriculat in septembrie 22.600 masini SH din totate marcile, luna trecuta numarul fiind de peste 24.700.

Si la REINMATRICULARI (tranzactii cu masini second-hand pe plan intern) s-a vazut o evolutie speciala a Volkswagen, insa nu atat de diferita ca la masinile noi. Astfel, in septembrie s-au reinmatriculat 4.023 masini Volkswagen, iar in octombrie, cu 150 mai putine, in contextul in care piata totala a crescut cu 500 de unitati. (la peste 20.300).

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: CAT VA FI CUANTUMUL COMPENSATIILOR OFERITE PENTRU FIECARE MASINA DIN SUA CARE ARE PROBLEME

Scandalul Volkswagen a fost facut public in Europa dupa 22 septembrie, astfel ca in acea luna efectul asupra vanzarilor a fost minim. Opinia generala este ca intreg scandalul nu va afecta grav vanzarile Volkswagen, compania urmand sa fie cu adevarat afectata pe plan financiar din cauza amenzilor, recall-urilor si proceselor.

In Romania, 105.000 masini din grupul Volkswagen sunt afectate de scandalul emisiilor. La nivel de vanzari e de asteptat ca pe plan mondial sa nu fie o scadere mai mare de 10%.

Sursa foto: economica