SCANDALUL VOLKSWAGEN. MERKEL: GERMANIA NU A FOST AFECTATA

Scandalul emisiilor trucate de la VOLKSWAGEN nu a afectat REPUTATIA SOLIDA A GERMANIEI, tara recunoscuta drept un loc de incredere pentru mediul de afaceri, a declarat duminica, intr-un interviu, cancelarul german ANGELA MERKEL, transmite DPA, citat de Agerpres.

Dezvaluirile recente referitoare la faptul ca liderul mondial al productiei de autovehicule a instalat un soft care sa falsifice emisiile de noxe ale masinilor diesel au starnit ingrijorari potrivit carora intregul concept ‘fabricat in Germania’ va avea de suferit. Chiar daca admite ca aceste dezvaluiri reprezinta ‘un eveniment dramatic’, Merkel afirma, insa, ca nu vede un IMPACT PE TERMEN LUNG ASUPRA ECONOMIEI GERMANIEI, al carei motor de crestere sunt exporturile.

‘Cred ca reputatia economiei germane — increderea in economia germana — nu au fost atat de afectate incat sa nu mai putem fi considerati drept o locatie buna pentru afaceri’, a declarat Angela Merkel pentru postul de radio Deutschlandfunk.

CITESTE SI: SCANDALUL DIESELGATE: ROMANII POT VERIFICA SINGURI DACA MASINA LOR ARE SAU NU SOFTUL CARE TRISEAZA

‘Sper ca Volkswagen sa restabileasca cat mai curand transparenta necesara’, a adaugat cancelarul german.

Actiunile Volkswagen au coborat, saptamana trecuta, pana la un minim record al ultimilor patru ani, pe masura ce autoritatile de reglementare din mai multe state au lansat investigatii referitoare la producatorul auto german.

Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche. 

Sursa foto: inautonews