SCANDALUL VOLKSWAGEN: Perchezitii la sediul VW din Wolfsburg, in dosarul MOTOARELOR TRUCATE

Politia germana a perchezitionat joi SEDIUL VOLKSWAGEN din WOLFSBURG, precum si alte sedii ale constructorului de automobile, in dosarul MOTOARELOR TRUCATE, a anuntat parchetul din Brunswick (nord), potrivit AFP, citat de Agerpres.

“Scopul perchezitiilor este CONFISCAREA DE DOCUMENTE SI SUPORTURI INFORMATICE”, susceptibile sa identifice angajatii implicati in trucarea a 11 milioane de vehicule dotate cu un soft care pacalea controalele anti-poluare, a explicat parchetul.

Procurorii din orasul Braunschweig au demarat deja o ancheta impotriva fostului director general de la Volkswagen, Martin Winterkorn, dupa ce grupul auto a recunoscut ca a falsificat testele de poluare pentru unele din motoarele sale diesel. 

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: S-AU CALCULAT PAGUBELE PRODUSE IN ROMANIA. UPDATE

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Müller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen. 

Sursa foto: ziare