SCANDALUL VOLKSWAGEN: Peste o JUMATATE de MILION de OAMENI vor fi DESPAGUBITI

Un nou anunt a fost facut de seful fondului care se ocupa de plangerile depuse impotriva VOLKSWAGEN, Kenneth Feinberg. VOLKSWAGEN va oferi COMPENSATII GENEROASE pentru aproximativ 600.000 de proprietari din SUA ale caror vehicule diesel sunt echipate cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, a declarat KENNETH FEINBERG, seful fondului care se ocupa de plangerile depuse impotriva grupului german.

VOLKSWAGEN inca nu a decis daca proprietarii vehiculelor vor fi despagubiti in numerar sau daca masinile lor vor fi rascumparate, reparate sau inlocuite, a adaugat KENNETH FEINBERG, intr-un interviu acordat publicatiei germane Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Kenneth Feinberg, care a condus fondul de compensare pentru atacurile din 11 septembrie 2011, a fost numit in decembrie 2015 de VOLKSWAGEN sa creeze si sa administreze programul.

CITESTE SI: VOLKSWAGEN CERE SCUZE AMERICANILOR SI ANUNTA INVESTITII DE 900 DE MILIOANE DOLARI

Planul original, care stabilea rezolvarea plangerilor intr-o perioada de 60 pana la 90 de zile, s-ar putea confrunta cu intarzieri, a explicat KENNETH FEINBERG. „Mainile mele sunt legate atata timp cat VOLKSWAGEN si autoritatile nu ajung la o pozitie comuna”, a spus el. Astfel, Feinberg s-a declarat increzator ca majoritatea clientilor va accepta eventualele compensatii.

SCANDALUL EMISIILOR si incertitudinile privind viitorul VOLKSWAGEN au dus la scaderea actiunilor companiei cu 26% de la inceputul anului. Totusi, seful Fondului suveran de investitii al Norvegiei, Yngve Slyngstad, a dat asigurari ca institutia isi va mentine investitiile in grupul german.

„VOLKSWAGEN este o companie importanta pentru Germania, Europa si restul lumii. De aceea ne vom mentine participatia atat timp cat va exista fondul si compania auto”, a afirmat seful celui mai mare fond suveran de investitii din lume, intr-un interviu acordat publicatiei germane Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Rezultatele anchetei privind modul in care a fost posibil SCANDALUL EMISIILOR si persoanele responsabile vor fi publicate in a doua parte a lunii aprilie, a anuntat VOLKSWAGEN.

Sursa foto: bild