SCANDALUL VOLKSWAGEN: REGISTRUL AUTO ROMAN a SISTAT eliberarea de CARTI de IDENTITATE. Reactie PONTA. UPDATE

UPDATE 15.45 Premierul VICTOR PONTA a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Targu-Jiu, in contextul in care Registrul Auto Roman nu mai elibereaza carti de identitate pentru masinile Volkswagen care urmau sa fie vandute in Romania, ca situatia este analizata de Ministerul Transporturilor, AUTOTURISMELE AFLATE PE STOC neputand fi VANDUTE.

“Am vorbit cu ministrul Transporturilor un pic mai devreme, exista o analiza, el va iesi si va comunica, masinile care se afla pe stoc si care intra in aceasta ancheta realizata pe plan international evident ca nu se vor mai vinde. E un numar de 300 de autoturisme in Romania care sunt pe stoc si NU POT SA SE VANDA. In ceea ce priveste cele care deja s-au vandut, toate datele pe care le strange Ministerul Transporturilor impreuna cu Ministerul Mediului vor fi puse la dispozitie si, pe masura ce primim rezultatele din Germania, putem sa actionam. Obligatia de omologare in Uniunea Europeana nu revine autoritatii romanesti, ci autoritatii din Germania sau Spania, daca e vorba de masini produse acolo, sau Cehia. Pe masura ce avem noi date, o sa luam toate masurile prevazute in legislatia europeana si nationala”, a precizat Ponta.

SCANDALUL VOLKSWAGEN. REGISTRUL AUTO ROMAN (RAR) a sistat eliberarea de carti de identitate pentru masinile VOLKSWAGEN cu norma de poluare Euro 5, potrivit unor surse din piata auto, citate de postul B1 Tv. Astfel, cei care au cumparat astfel de automobile ar putea fi nevoiti sa mai astepte pana ce autoritatile vor lua o decizie.

SCANDALUL VOLKSWAGEN. SCANDALUL emisiilor de noxe ale masinilor VOLKSWAGEN este departe de a se fi incheiat. Dupa ce unele tari au interzis temporar vanzarea masinilor fabricate de grupul german, o decizie radicala a fost luata si in Romania.

SCANDALUL VOLKSWAGEN. In ROMANIA au fost inmatriculate peste 130.000 de automobile VOLKSWAGEN cu motorizare Euro 5, echipate cu softul de manipulare a testelor de emisii. Acestora li se adauga automobile ale marcilor Seat, Skoda si Audi.

SCANDAL VOLKSWAGEN. “Am avut o discutie cu cei doi ministri care sunt direct responsabili de domeniu, ministrul Mediului pentru partea de poluare si ministrul Transporturilor. Ministrul Transporturilor m-a informat ca deja RAR nu mai elibereaza cartile de identitate pentru masinile care ar urma sa fie vandute si care sunt in stoc”, a afirmat CALIN POPESCU TARICEANU la postul de televiziune Digi24.

SCANDAL VOLKSWAGEN. “In momentul in care autoritatile iau cunostinta de o astfel de situatie, trebuie sa reactioneze, pana se constituie, eu stiu, asociatii de consumatori, pana isi iau avocati care sa le apere interesele afectate in justitie”, a adaugat presedintele Senatului.

SCANDAL VOLKSWAGEN. CALIN POPESCU TARICEANU considera ca statul roman a fost inselat, incasand, prin taxa de mediu, mai putini bani pentru masini care polueaza mai mult. “Cred ca statul roman trebuie sa actioneze, asa cum fac si celelalte tari, de exemplu Belgia s-a constituit parte civila impotriva Volkswagen, in Spania guvernul a hotarat sa penalizeze cu 1.000 de euro cosntructorul pentru fiecare masina vanduta.”

SCANDAL VOLKSWAGEN. Potrivit unor surse din piata auto, in jur de 100 de mii de masini VOLKSWAGEN cu probleme, care au fost vandute in ROMANIA, ar urma sa fie rechemate in service in perioada urmatoare.

Sursa foto: realitatea