SCANDALUL VOLKSWAGEN: S-au calculat PAGUBELE produse in ROMANIA. UPDATE

Oficiali din cadrul Ministerului Mediului au calculat paguba totala, practic diferenta de TAXA de POLUARE, cauzata de SCANDALUL VOLKSWAGEN in ROMANIA. Potrivit informatiilor oficiale suma totala este de 30 de milioane de euro, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 12.00: PREJUDICIUL pe care statul roman l-a estimat in SCANDALUL VOLKSWAGEN pentru cele 105.303 masini inventariate ca fiind cu probleme se ridica la peste 30 de milioane de euro (123.616.827 lei).

Potrivit acestora, calculul a luat in considerare faptul ca taxa auto a fost platita de cumparatori pentru motorizare Euro 5, iar masina, in realitate, avea motorizare Euro 4.

Pe de alta parte, defalcat, datele estimate de Grupul mixt de lucru infiintat, recent, de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor /MMAP/ si Ministerul Transporturilor /MT/ arata ca au fost afectate: 1.944 de unitati VW cu motorizare de 1,2 litri (prejudiciu estimat de 588.626 lei), 38.719 unitati VW de 1,6 litri (paguba de 24.487.635 lei) si 64.640 unitati VW de 2,0 litri (prejudiciu de 98.540.565 lei).

In aceste conditii este de asteptat ca ROMANIA sa se constituie parte civila in dosarul instrumentat in SCANDALUL VOLKSWAGEN si sa solicita aceasta suma producatorului german de automobile.

ROMANIA va da in judecata producatorul de automobile VOLKSWAGEN, anunta ministrul Mediului GRATIELA GAVRILESCU. Statul va incerca astfel sa recupereze banii pentru taxa de mediu aferenta nivelului de poluare real al masinilor vizate de SCANDALUL VOLKSWAGEN.

 „Noi va trebui sa ne indreptam asupra producatorului pentru ca trebuie sa ne recuperam taxa de mediu si romanii sa nu fie pagubiti. E anormal cand esti cumparator de buna credinta, cand iti doresti sa cumperi o marca, cand ai incredere in marca respectiva sa fii inselat. (…)

Va trebui sa facem o plangere si sa ne recuperam banii si sa dam in judecata compania pentru recuperarea taxei de mediu. Asteptam si planul de masuri pe care o sa ni-l prezinte Volkswagen, sa vedem cele 105.000 de masini introduse in tara la ce motor au fost vandute pentru ca sunt mult mai multe ilegalitati decat ne putem inchipui”, a spus GRATIELA GAVRILESCU, citata de postul de televiziune Digi24.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: bild