SCANDALUL VOLKSWAGEN: Seful diviziei VW din SUA, audiat de Congresul american

Seful Volkswagen pentru divizia din Statele Unite ale Americii, Michael Horn, a fost audiat de Congresul american, informeaza B1TV. 

Aceasta a declarat ca scandalul noxelor a fost provocat de cativa ingineri, care au montat softul pentru modificat emisiile, fara stirea conducerii, acestia fiind deja suspendati, informeaza b1tv.

Se pare ca acest anunt nu i-a convins pe senatorii americani, acestia cerand producatorului german sa cumpere inapoi masinile de la clientii pacaliti.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: Perchezitii la sediul VW din Wolfsburg, in dosarul MOTOARELOR TRUCATE

In Statele Unite ale Americii, procesul de reparare a motoarelor trucate poate dura ani de zile. Aceasta perioada nu este pe placul americanilor, care au cerut producatorului german sa isi ia masinile inapoi.

In acesta scandal, nici Agentia pentru Protectia Mediului din Statele Unite nu a scapat de acuzatii. Senatorii l-au certat pe seful organizatiei pentru ca a descoperit asa de tarziu problemele de la Volkswagen si l-au anuntat ca trebuie sa fie fericit ca nu este dat afara.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: S-AU CALCULAT PAGUBELE PRODUSE IN ROMANIA. UPDATE

De la inceperea scandalului, grupul Volkswagen a pierdut o treime din cota de piata, dar si mult din imaginea pe care si-a construit-o de-a lungul timpului.

Sursa foto: cnbc