SCANDALUL VOLKSWAGEN: Seful VW anunta REDUCEREA INVESTITIILOR dupa scandalul emisiilor

Noul director general al VOLKSWAGEN, Matthias Mueller, a avertizat marti asupra schimbarilor dure care vor avea loc la producatorul auto german, un prim indiciu ca ar putea fi REDUS NUMARUL LOCURILOR DE MUNCA in urma scandalului emisiilor, transmit Reuters si Bloomberg.

‘Solutiile tehnice pentru rezolvarea problemelor sunt vizibile. Totusi, consecintele financiare si comerciale nu sunt clare. Prin urmare, vom revizui toate investitiile planificate, iar cele care nu sunt urgente vor fi amanate sau eliminate. Ne vom ajusta programul de eficienta. Voi fi foarte deschis: aceste schimbari vor fi dureroase’, a explicat seful VW in fata a aproximativ 20.000 de angajati reuniti la sediul central al companiei.

Mueller a aratat, de altfel, ca Volkswagen se asteapta la CONSECINTE FINANCIARE IMPORTANTE de pe urma scandalului emisiilor poluante si in consecinta va amana sau anula investitiile care nu sunt esentiale.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: IN UE SUNT AFECTATE 8 MILIOANE DE MASINI

La randul sau, presedintele comitetului de intreprindere de la Volkswagen, Bernd Osterloh, a avertizat ca scandalul emisiilor va avea un impact asupra rezultatelor financiare ale diviziei auto precum si asupra primelor distribuite angajatilor. In schimb, Osterloh a subliniat ca pentru moment LOCURILE DE MUNCA SUNT IN SIGURANTA.

Recent, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au anuntat ca bugetul de investitii planificat de VW pana in 2018, in valoare de 100 miliarde de euro, va fi redus ca raspuns la scandalul emisiilor.

Marti, actiunile Volkswagen au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 2%. Actiunile Volkswagen au coborat, saptamana trecuta, pana la un minim record al ultimilor patru ani, pe masura ce autoritatile de reglementare din mai multe state au lansat investigatii referitoare la producatorul auto german.

Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care FALSIFICA REZULTATELE TESTELOR ANTIPOLUARE ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Sursa foto: cbc