SCANDALUL VOLKSWAGEN: Softul prin care s-au falsificat testele, conectat si la modelele din 2016

Volkswagen a dezvaluit ca softul care falsifica rezultatele testelor antipoluare a fost instalat si pe modelele diesel ce urmau sa fie lansate in 2016, transmite AP.

Compania germana a anuntat amanarea lansarii noilor modele. 

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: PERCHEZITII LA SEDIUL VW DIN WOLFSBURG, IN DOSARUL MOTOARELOR TRUCATE

Scandalul noxelor se adanceste pentru compania Volkswagen. Banca Europeana de Investitii (BEI) ar putea cere VOLKSWAGEN sa ii returneze imprumuturile acordate, dupa cum a declarat unui ziar nemtesc presedintele institutiei, WERNER HOYER.

WERNER HOYER a declarat pentru Sueddeutsche Zeitung ca BEI a oferit VOLKSWAGEN imprumut pentru diverse proiecte, printre care si dezvoltarea unor motoare cu emisii reduse, dar ca acum investigheaza ce s-a intamplat cu banii din credite, noteaza BBC. Acesta a precizat ca ar putea sa ceara returnarea creditelor. WERNER HOYER a precizat ca din 1990 Banca Europeana de Investitii a acordat VOLKSWAGEN imprumuturi in valoare de aproximativ 4,6 miliarde de euro.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: S-AU CALCULAT PAGUBELE PRODUSE IN ROMANIA. UPDATE

Sursa foto: agerpres