Scarile rulante din pasajele pietonale de la Obor intra in reparatii

Scarile rulante din pasajele pietonale de la Obor vor fi reparate. Cele 10 scari rulante fac legatura pietonala intre Obor si cartierele Colentina si Mosilor, pe sub intersectia supraterana de la Bucur Obor.

Inainte de a fi salubrizat de Primaria Sectorului 2, pasajul de la Obor era utilizat de infractori si traficanti de droguri. 

Potrivit unui anunt de atribuire publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), lucrarile de reparatii la cele 10 scari rulante din pasajele pietonale Obor-Colentina si Obor-Mosilor urmeaza sa fie realizate de firma privata ECNO MMG COM SRL, care a castigat licitatia organizata de Administratia Domeniului Publice Sector 2. 

Pentru lucrarile de reparatii a celor zece scari rulante din pasajele pietonale de la Obor, ADP Sector 2 va plati 117,663.13 RON fara TVA. 

Scarile rulante sunt amplasate in pasajele pietonale Obor-Colentina si Obor-Mosilor, dupa cum urmeaza:

– Scara rulanta – seria 07JNF0696 / E1: acces ACR;
– Scara rulanta – seria 07JNF0697 / E2: acces ACR;
– Scara rulanta – seria 07JNF0698 / E3: acces Magazin Obor;
– Scara rulanta – seria 07JNF0699 / E4: acces Magazin Obor;
– Scara rulanta – seria 07JNF0700 / E5: acces RATB 1;
– Scara rulanta – seria 07JNF0701 / E6: acces RATB 2;
– Scara rulanta – seria 09F01814 / E1: acces FLANCO;
– Scara rulanta – seria 09F01815 / E2: acces FLANCO;
– Scara rulanta – seria 09F01816 / E3: acces INES;
– Scara rulanta – seria 09F01817 / E4: acces INES.

Pasajele pietonale de la Obor au fost redeschise circulatiei in doua etape, in 2008 si 2009. 

CITESTE SI: NECULAI ONTANU a inmanat diplome Parlamentului si Guvernului Local al Tinerilor Sector 2 

Pasajul Obor I subtraverseaza Sos. Colentina din dreptul magazinului Obor pana in fata blocului ACR, cu accese de legaturasi catre refugiile RATB.
“In trecut, pasajul servea ca loc de desfacere a marfurilor subtilizate de hotii de buzunare si de traficantii de droguri. Timorati de infractorii care isi organizasera aici “cartierul general”, oamenii preferau sa traverseze intersectia printre autovehicule, expunandu-se astfel riscului de accidente rutiere. In plus, comerciantii care construisera ilegal diverse magazine decideau dupa bunul plac cand incuiau usile pasajului”, declara in 2008 Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2. Tot atunci, au fost redeschise si modernizate WC-urile unde patronii amenajasera spatii de depozitare a marfurilor.

Pasajul pietonal Obor dispune de platforme mobile pentru persoanele cu dizabilitati

In pasajul pietonal Obor I exista sase escalatoare la accesele in pasaj, precum si patru platforme mobile pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii.

Pasajul Obor II, care subtraverseaza Calea Mosilor si are iesiri spre soselele Stefan cel Mare si Mihai Bravu, a fost redeschis in anul 2009. Primaria Sectorului 2 a finalizat in noiembrie 2009 lucrarile de reabilitare la Pasajul Obor II, valoarea investitiei fiind de peste 3 milioane de lei.

Pasajul Obor II a fost consolidat si modernizat, la cele doua intrari fiind montate cate doua scari rulante si platforme pentru persoanele cu dizabilitati. De asemenea, pe toata lungimea pasajului au fost instalate opt camere de supraveghere.

Sursa foto: primarie2