“Scaunele” de Eugen Ionesco se joaca la Bruxelles pana in 11 ianuarie

Spectacolul “Scaunele” de Eugen Ionesco se joaca la Bruxelles, la Théatre de la Vie, pana sambata, 11 ianuarie. Piesa de teatru este pusa in scena de regizorul de teatru belgian Alan Bourgeois, care ii da o noua interpretare, axata pe tehnica scriiturii teatrale a lui Ionesco.

Spectacolele sunt programate la ora 20.00. Cu: Rachid Benbouchta, Isabelle Renzetti. Sunetul: Fabian Coomans. Productia este semnata de Alternative Cultura ASBL, cu sprijinul Espace Magh.

Pentru debutul sau regizoral, Alan Bourgeois reviziteaza in maniera mod contemporana acest text deja clasic al teatrului absurdului, potrivit Radio Romania Cultural.

Un cuplu izolat, ajuns la sfarsitul vietii, intr-o camera goala, rememoreaza amintiri, intr-un efort de a construi iluzia implinirii. Cele doua personaje isi imagineaza ca au un mesaj important pentru omenire si, cuprinsi in acest exercitiu al imaginatiei, sunt vizitati de diverse personalitati din lumea intreaga.

Camera goala se umple de obiecte acoperite de cearsafuri albe, care apoi dezvaluie scaune de forme diverse, foarte colorate, dar uzate, fantome burlesti ale amintirilor batranului.

Spectacolul a fost creat in 2012 si a fost jucat de multe ori in Ungaria si Romania.