Schaechter, FMI: Reducerea contributiilor sociale cu 5% pentru angajator, discutata la vara

Andrea-Schaechter-FMI-romania

Seful misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter, a declarat, marti, ca reducerea contributiilor sociale cu 5% pentru angajator va fi analizata de autoritatile de la Bucuresti si reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), iar discutiile pe aceasta tema vor fi reluate la vara.

Schaechter a explicat, in conferinta de presa de la finalul vizitei la Bucuresti, ca discutiile privind reducerea CAS vor fi reluate in cursul verii, in functie de evolutia veniturilor bugetare.

“Romania are o povara fiscala foarte ridicata. Guvernul are ca obiectiv acordarea de facilitati pentru a stimula infiintarea de noi locuri de munca si reducerea CAS ar putea contribui la atingerea acestui obiectiv”, a precizat Andrea Schaechter.

Seful FMI a mai spus ca este necesara o analiza astfel incat masura sa fie neutra din punct de vedere bugetar si sa nu aiba un impact asupra bugetului de pensii pe temen lung.

Vezi aici si alte declaratii facute de seful misiunii FMI in Romania

Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI), Andrea Schaechter, a sustinut, in aceasta dimineata, o conferinta de presa la sediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), in cadrul careia a prezentat concluziile misiunii privind prima si a doua evaluare a acordului preventiv cu Romania.

Andrea Schaechter a declarat ca Romania a atins patru din cele cinci criterii de performanta, tinta ratata fiind cea privind arieratele intreprinderilor de stat.