SCHIMBARE RADICALA IN LIGA I. Ce li se pregateste cluburilor !

Problemele tot mai mari pe care le au cluburile din Liga I ii fac pe oamenii cu putere de decizie din fotbalul romanesc sa se gandeasca serios la adoptarea unor masuri radicale.

VIOREL DURU, directorul Administratiei de licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, a dezvaluit, in exclusivitate pentru Ziare.com, ca va propune inasprirea conditiilor de licentiere. Concret, Duru isi doreste ca licenta UEFA, cea care este solicitata acum doar de echipele care participa in cupele europene, sa fie implementata la nivelul intregului campionat.

 Citeste si: Lovitura dura pentru FC RAPID: Giulestenii nu au primit LICENTA nici la Comisia de Apel 

El spune doar daca vor fi conditii mai dure de participare cluburile nu vor mai avea atat de multe probleme cu banii. “Am facut propuneri si in trecut si voi face propuneri si in aceasta vara. Vom propune ca cerintele minme stabilite de UEFA sa fie aplicate in Liga I pentru sezonul 2015-2016. Sunt propuneri de dezvoltare a sistemului national de licentiere a cluburilor, prin introducerea cerintelor UEFA si pentru competitia interna de top, in conformitate cu prevederile art. 5.1 din Regulamentul national de licentiere a cluburilor”, a declarat Viorel Duru pentru Ziare.com.

 Citeste si: VIOREL DURU: Putem vorbi deja de o liga a INSOLVENTILOR. Fotbalul romanesc este in COLAPS 

Totusi, directorul Administratiei de licentiere nu poate sa faca decat propuneri, decizia finala fiind a Comitetului Executiv. “Competenta de a aproba Regulamentul apartine Comitetului Executiv al FRF”, a mai spus Duru.