Schimbarea anvelopelor 185 65 R15 în sezonul rece

Înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă în momentul în care toamna și zilele reci se apropie este o obligație pentru orice șofer. Poți achiziționa acum online cauciucuri iarnă direct din magazinele prezente pe internet, unde ai o varietate mare de modele de la branduri cunoscute.

Schimbarea unor cauciucuri uzate, tocite, cu aderență scăzută, este absolut necesară pentru siguranța în trafic, mai ales atunci când rulezi pe un carosabil ud și alunecos. Riscul de accident este foarte mare atunci când folosești cauciucuri neadaptate anotimpului.

Anvelopele de iarnă te ajută să parcurgi fără probleme lunile din sezonul rece, indiferent dacă sau începător.Printre cele mai căutate modele de anvelope de iarnă se numără cele cu dimensiunea 185 65 r15, potrivite pentru mai multe branduri de autoturisme.

Poți achiziționa din magazinele online cauciucuri iarna 185 65 r15 sau anvelope de vară ori all-season. Ai la dispoziție branduri cunoscute cum sunt Dunlop winter, Viking, Armstrong Ski, Continental, dacă vrei să achiziționezi anvelope iarna 185 65 r15.

Este recomandat să alegi un set de anvelope de calitate, atent testate de producător în condiții dificile de iarnă.  Cauciucurile 185 65 r15 iarnasunt fabricate de regulă dintr-un material flexibil, care permite o manevrabilitate sporită în condițiile dificile de trafic, când carosabilul este acoperit cu gheață, noroi sau zăpadă.

Toate anvelopele de iarnă sunt special construite pentru a oferi performanță concretă, aderență sporită, fiabilitatea și rezistență. cauciucurile de iarnă trebuie să asigure o distanță de frânare redusă pentru a nu crește riscul de accidente. Totodată ele sunt proiectate pentru a rezista la temperaturi negative, pe tot parcursul sezonului rece.

Dimensiunile anvelopelor de iarnă 185 65 R 15

Este foarte important să cunoști ce dimensiune de cauciucuri ai nevoie pentru a le înlocui în mod corect. Una din cele mai întâlnite dimensiuni de cauciucuri pentru autoturisme este 185 65 r15.

Fiind un model destul de popular este util să cunoști ce reprezintă fiecare din cifrele și literele prezente pe flancul anvelopei pentru a determina corect dimensiunile acesteia.Poți citi aceste dimensiuni direct pe laterala vechii anvelopesau poți consulta cartea tehnica a vehiculului pentru a afla exact ce tip de anvelope ai nevoie. Vei vedea că magazinele online sunt aprovizionate cu zeci de modele de la diferite branduri pentru o singură dimensiune de anvelopă. Poți compara anvelope la prețuri și calități diferite, de la cele basic de buget redus până la  pretențioase anvelope premium.

Lățimea de 185 și înălțimeade 65sunt primii 2 parametri pe care trebuie să-i cunoști în legătură cu noile tale anvelope de iarnă. Lățimea este exprimată în milimetri iar înălțimea este un raport între înălțimea flancului și lățimea anvelopei. R15 este diametrul radial măsurat în inci.

Indicele de viteză este un parametru pe care îl vei întâlni la orice tip de anvelopă și este exprimat cu o literă de regulă de la T la Y. Acest indice arată viteza maximă admisă pentru anvelopele care suportă sarcina maximă. greutatea maximă suportată de anvelope este indicată de acest indice de sarcină, sub forma unui număr, care poate fi citit de asemenea în cadrul dimensiunilor generale ale anvelopei.

Nu trebuie neglijată nici clasa de eficiență energetică a anvelopei. Indiferent de sezonul în care folosești anvelopa este de preferat să alegi cauciucuri cu o clasă de eficiență energetică înaltă, pentru a reduce consumul de combustibil. Nivelul de zgomot este un parametru exprimat în decibeli care ajută la determinarea gradului de poluare fonică al anvelopei.

Trebuie să ții cont de faptul că un automobil mai puternic cu motor mai mare are de asemenea și un indice de sarcină sporit ca și un indice de viteză ceea ce reflectă evident performanța mașinii. Achiziționând anvelopele potrivite pentru autoturismul tău, mai cu seamă în sezonul rece, beneficia de siguranță în trafic și un confort excelent la volan. Vremea rece și carosabilul alunecos nu mai sunt un pericol iar accidentele sunt mult evitate atunci când autovehiculul este dotat cu anvelopele corespunzătoare.

Acum poți cumpăra setul de anvelope dorit cu dimensiunea 185 65 r15, direct comandând online. este simplu și eficient și ai la îndemână o varietate mare de modele de la cele mai renumite branduri. Fie că ai nevoie de anvelope de iarna sau de vară ori preferi un set de anvelope all season vei găsi cu siguranță anvelope cu cel mai bun raport între calitate și preț.