Schimbarea calendarului si transformarea cosurilor de gunoi in cosuri de baschet, printre sesizarile primite de Primaria Sector 6

Functionarii Primariei Sectorului 6 au solutionat, pe parcursul anului trecut, un numar de 44.500 de sesizari, printre acestea numarandu-se si unele mai speciale, precum organizarea unui referendum pentru schimbarea calendarului Gregorian cu cel Iulian sau transformarea cosurilor de gunoi in cosuri de baschet.

Totodata, de la inceputul anului 2014 si pana in pezent, la Biroul Unic al Primariei Sectorului 6 au fost inregistrate 5.600 de petitii de la cetateni.

Cele mai multe dintre solicitarile transmise de locuitorii Sectorului 6 au vizat obtinerea unei locuinte sociale, amenajarea si reabilitarea parcurilor si a locurilor de joaca pentru copii, amenajarea de noi locuri de parcare, ori solutionarea conflictelor din cadrul asociatiilor de proprietari. Pe lista petitiilor au figurat si subiecte precum reabilitarea termica a blocurilor, reparatii la carosabilul unor strazi sau acordarea de ajutoare sociale si premii de fidelitate la implinirea a 50 de ani de casnicie. Alti cetateni au solicitat sprjin financiar pentru plata intretinerii, la care au acumulat in timp restante mari pe care nu le mai pot acoperi, sau au cerut un loc de munca.

Citeste si: Consilierii PNL din cadrul CGMB propun realizarea a patru noi centre afterschool

Functionarii Primariei Sector 6 au primit si sesizari mai speciale, printre acestea numarandu-se repartizarea unui teren pentru a se amenaja un cimitir in care vor fi oferite locuri de veci gratuite pentru salariatii Primariei sau organizarea unui referendum national pentru schimbarea calendarului actual (Gregorian) cu cel Iulian revizuit-catolic si apoi revenirea la „calendarul natural al omenirii”.

Tot pe lista petitiilor mai neobisnuite figureaza si cererea de aprobare pentru lansarea de pe Dealul Patriarhiei a 33 de „artificii-petarde, cumparate de la cofetarie”, referire la cei 33 de ani ai Mantuitorului, precum si modificarea cosurilor de gunoi stradale pentru a putea fi folosite in cadrul unor intreceri de baschet.

“Cetatenii care doresc sa intre in contact cu reprezentantii autoritatii publice locale sau sa se inscrie in audienta la primarul Sectorului 6, Rares Manescu, ori la viceprimarul Gabriel Petrea o pot face venind personal la Biroul Unic al Primariei (Calea Plevnei 147-149; program de lucru cu publicul: luni-marti si joi: 09:00 – 15:00, miercuri: 10:00 – 17:00, iar vineri: 09:00 – 12:00; telefon 0376.204.323). Totodata, pot apela la mijloacele electronice: adresa de e-mail prim6@primarie6.ro sau formularul E-audiente de pe site-ul institutiei, www.primarie6.ro”, se precizeaza in comunicatul de presa transmis la redactie.