Schimbari la TVR. Andrei Muraru s-a retras din Consiliul de Administratie, fiind inlocuit de Cristian Petcu

Andrei Muraru s-a retras din Consiliul de Administratie al TVR, intrucat a fost numit consilier prezidential, el fiind inlocuit in structura de conducere a Televiziunii Romane de Cristian Petcu, fost secretar de stat in Ministerul Culturii si actual director in Institutul Cultural Roman.  

Istoricul Andrei Muraru a renuntat la functia de membru al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) dupa ce, la sfarsitul lunii decembrie 2014, a fost numit in functia de consilier prezidential printr-un decret semnat de presedintele Klaus Iohannis.

Astfel, Cristian Petcu, care era membru supleant al lui Andrei Muraru in Consiliul de Administratie (CA) al TVR, l-a inlocuit pe Muraru in aceasta structura de conducere a Televiziunii Romane. Cristian Petcu a participat, marti, pentru prima data la o sedinta a CA al TVR, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Televiziunea Romana.

Andrei Muraru si Cristian Petcu au fost numiti membru titular, respectiv membru supleant in CA al TVR, pe 1 aprilie 2014, printr-o hotarare a Parlamentului. Andrei Muraru si Cristian Petcu au fost numiti in CA al TVR din partea PNL.

Citeste si: CONTROL LA TVR: Oficiul de Combatere a SPALARII BANILOR verifica CONTRACTE din ultimii ani

Cristian Petcu si-a preluat automat atributiile in CA in momentul demisiei lui Muraru. Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea TVR, locul devenit vacant in CA este ocupat de supleantul titularului.

Absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa, Universitatea Craiova, Cristian Petcu a ocupat de-a lungul timpului mai multe functii in institutii publice de cultura.

Astfel, in prezent, Cristian Petcu este director al Directiei Programe Interne din Institutul Cultural Roman. El a ocupat si functia de secretar de stat in Ministerul Culturii, in perioada 2013 – 2014.

Cristian Petcu a fost si director interimar al Administratiei Fondului Cultural National (AFCN), fiind numit in aceasta functie in iulie 2009, cu sustinerea PSD, dupa cum declarau atunci surse pentru Mediafax.

In august 2010, o serie de operatori culturali l-au acuzat pe Cristian Petcu ca ar fi finantat din fondul de urgenta al AFCN, adica fara organizarea unui concurs, un proiect al Universitatii Valahia din Targoviste, unde acesta era angajat ca administrator-sef al Facultatii de Teologie. La momentul respectiv, Cristian Petcu a declarat ca suma alocata fondului de urgenta s-a incadrat in limitele prevazute de lege.

Pe de alta parte, in iulie 2012, Cristian Petcu a fost detasat la sefia Institutului National al Patrimoniului, unde a fost tot director interimar.

In timpul mandatului sau, respectiv pe 26 septembrie 2012, Institutul National al Patrimoniului a facut obiectul unei perchezitii a politistilor, ca urmare a unor anchete efectuate de ofiterii de la departamentul de investigare a fraudelor de la Politia Capitalei, intr-un dosar penal ce priveste savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata, si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata. Numele lui Petcu nu a aparut atunci in mod direct in legatura cu aceste perchezitii, insa acesta nu a putut fi contactat pentru a comenta aceasta situatie.

In prezent, in afara de Cristian Petcu, din Consiliul de Administratie al TVR mai fac parte: Stelian Tanase (presedinte-director general), Claudiu Brinzan, Catalin Blebea, Radu Carp, Adrian Bucur, Debreczeni Hajnal, Florin Condurateanu, Raico Cornea, Romina Surugiu si Adrian stefan Badescu.