SCHWEIGHOFER HOLZINDUSTRIE, in dosarul RETROCEDARILOR ILEGALE din SUCEAVA

Firma austriaca SCHWEIGHOFER HOLZINDUSTRIE, aflata in centrul controverselor legate de modificarile din CODUL SILVIC si a scandalului dintre presedinte si premier, apare in dosarul mafiei RETROCEDARILOR ILEGALE din SUCEAVA.  In rechizitoriul prin care 17 persoane, printre care si magistrati, au fost trimise in judecata, firma austriaca SCHWEIGHOFER HOLZINDUSTRIE apare ca beneficiar al ilegalitatilor comise de cei vizati.

Cel care se ocupa de terenul pe care urma sa fie construit sediul SCHWEIGHOFER HOLZINDUSTRIE din RADAUTI este GAVRIL BABIUC, un apropiat al firmei. De altfel, in rechizitoriu se vorbeste si despre presiunile companiei pentru obtinerea de catre intermediarul Babiuc a unui teren de 41 de hectare. Mai mult, unul dintre angajatii SCHWEIGHOFER HOLZINDUSTRIE este chiar un fost sef al directiei silvice din judet.

CITESTE SI: EXPLOZIV SCHWEIGHOFER HOLZINDUSTRIE s-ar putea RETRAGE din ROMANIA 

Firma austriaca SCHWEIGHOFER HOLZINDUSTRIE, de al carui nume se leaga scandalul DEFRISARILOR ILEGALE, apare in dosarul RETROCEDARILOR ILEGALE din SUCEAVA. Potrivit DNA, societatea SCHWEIGHOFER HOLZINDUSTRIE ar fi fost unul dintre principalii beneficiari ai RETROCEDARILOR ILEGALE. Parcelele de teren ar fi fost obtinute, prin intermediul lui GAVRIL BABIUC, apropiat al holdingului austriac. Asupra acestuia s-ar fi facut presiuni pentru obtinerea a 41 de hectare de teren.

”Numitul Babiuc Constantin Gavril a fost presat de investitorul austriac sa rezolve aceasta situatie sub sanctiunea pierderii, inclusiv de catre acesta a unor sume semnificative de bani. In acest context, Babiuc Constantin Gavril a apelat la judecatorul Barbuta Costica, din cadrul Judecatoriei Radauti, caruia i-a solicitat, iar acesta din urma a acceptat sa emita 69 de hotarari judecatoresti cu incalcarea dispozitiilor legale in vigoare”, se arata in rechizitoriul DNA.

O parte dintre terenuri ar fi fost cumparate de investitorul austriac prin intermediul unei alte societati – prietene, controlata de un fost sef al Directiei Silvice din judet, Nechifor Tofan. Racolarea oamenilor din sistemul de stat pare a fi devenit obiosuita pentru societate, in conditiile in care interesele firmei sunt aparate acum de Georgeta Gavriloiu, fost director in cadrul consiliului Concurentei.

CITESTE SI: EXPLOZIV Fostul consilier onorific al lui PONTA pe mana cu Schweighofer Holzindustrie 

”In acelasi interval a reusit vanzarea acestor terenuri, in mod direct, ca persoana fizica, cat si prin intermediul S.C. CASCADE EMPIRE SRL, catre societatea austriaca, prin intermediul unor contracte de vanzare cumparare notariale obtinand un profit declarat de aproximativ 4.000.000 lei”, se mai precizeaza in rechizitoriu.

17 persoane au fost trimise in judecata in acest dosar. Printre acestea avocati, judecatori, procurori si politisti. DNA investigheaza acum, intr-un dosar disjuns, retrocedarea altor 90 de hectare de teren din judet.

Sursa foto: adevarul.ro