“Scoala Altfel”, in unitati militare din intreaga tara

Ministerul Apararii Nationale sustine si in acest an, in cooperare cu Ministerul Educatiei Nationale, proiectul “Armata — O scoala altfel”, care se va desfasura in perioada 7-11 aprilie.

Astfel, unitati militare din toate categoriile de forte ale armatei si din institutiile militare de invatamant si de cultura din intreaga tara vor participa la acest program si vor prezenta elevilor tehnica militara, activitati practice specifice, precum si oferta educationala a invatamantului militar.

In Bucuresti, elevii pot participa, pe baza de voluntariat, in perioada mentionata, la activitatile organizate de militarii din Batalioanele 96 Geniu, 2 Infanterie “Calugareni”, 1 CIMIC, 265 Politie Militara, 300 Sprijin “Sarmis”, din Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I”, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “dr. Carol Davila”, Centrul 48 comunicatii si informatica strategice si Baza 90 Transport Aerian.

Elevii scolilor gimnaziale si liceenii vor lua parte la o zi de pregatire obisnuita a militarilor, vor desfasura activitati practice precum aruncarea grenadelor de mana de exercitiu, descoperirea de obiecte metalice cu ajutorul detectoarelor, instructie de front, jocuri interactive si vor afla detalii despre tehnica si armamentul folosite de militari.

Citeste si: Vizite pe Arena Nationala si plimbari cu vaporasul pentru elevi, in saptamana “Scoala Altfel”

Personalul Bazei 90 Transport Aerian va prezenta elevilor din Bucuresti si Otopeni care vor vizita unitatea informatii despre aeronavele IAR-330 PUMA, AN-30, C-130 HERCULES si C-27J SPARTAN, precum si aspecte din viata pilotilor intr-o unitate militara a Fortelor Aeriene.

Si anul acesta, Oficiul National pentru Cultul Eroilor va organiza proiectul “Un erou, o floare”, in cadrul caruia elevi de la scolile din Calarasi, Slobozia, Pitesti, Craiova si comuna Bujoreni, judetul Teleorman, vor depune flori si vor ingriji monumentele eroilor din cimitirele eroilor romani din Primul Razboi Mondial, Cimitirul romano-germano-austriac si parcelele militarilor sovietici din orasele mai sus mentionate.

Muzeul Militar National “Regele Ferdinand” si Muzeul National al Aviatiei Romane isi vor deschide portile pentru elevi, in toata perioada, pentru a raspunde tuturor solicitarilor unitatilor de invatamant.

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “dr. Carol Davila” va organiza un seminar cu tema “Medicina militara de Urgenta”, in care elevii vor invata modalitatile practice de acordare a primului ajutor.

Elevii care vor participa la programele desfasurate de institutiile militare vor avea oportunitatea explorarii diverselor aspecte din viata militarilor si vor afla informatii utile pentru a urma o cariera in fortele armate romane.

Sursa foto: forter.ro