SCOALA COMERCIALA AUSTRIACA din Romania, lansata in Sectorul 6

Primaria Sectorului 6, prin Administratia Scolilor alaturi de Ambasada Austriei – Sectia Comerciala, si sapte companii cu renume si vor demara in luna septembrie a acestui an, la Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu” din Sectorul 6, proiectul educational “o’SCAR – Scoala Comerciala Austriaca din Romania”, prin care elevii se pot forma ca profesionisti in meseria de comerciant-vanzator.

Proiectul a fost lansat marti, la sediul Ambasadei Austriei – Sectia Comerciala. In cadrul programului, companiile Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic si Kika vor asigura pregatirea practica a tinerilor alaturi de cei mai buni profesionisti din retail.

“Primaria Sectorului 6, prin Administratia Scolilor, acorda tot suportul necesar desfasurarii proiectului Scoala Comerciala Austriaca din Romania. Suntem mandri ca acest proiect se desfasoara in Sectorul 6, intr-o scoala cu rezultate foarte bune, care acum beneficiaza de noi oportunitati in dezvoltarea si calificarea elevilor. Formarea profesionala este foarte importanta pentru dezvoltarea unei economii sanatoase, iar sistemul educational trebuie sa vina in intampinarea nevoilor companiilor private. Astfel, tot mai multi absolventi ai cursurilor, fie ele liceale, post-liceale sau universitare, isi vor imbunatati sansele de a fi angajati. Primaria Sectorului 6 sustine parteneriatele public-private, parteneriate care ofera beneficii tuturor partilor implicate, mai ales ca acest protocol de colaborare vizeaza o componenta esentiala – cea educationala”, a declarat primarul Sectorului 6, RARES MANESCU.

Citeste si: STUDENTII pot face PRACTICA in ADMINISTRATIA LOCALA a Sectorului 6

“Atat Ambasada, cat si cele sapte companii si administratia publica locala privesc acest parteneriat public-privat ca pe o investitie in societatea romaneasca, pe fondul nevoii de profesionisti in retail. Ceeace face ca proiectul o’SCAR sa fie o alegere de viitor pentru elevi este faptul ca are la baza sistemul dual, o particularitate a invatamantului din tari precum Austria si Germania, care pune un accent sporit pe pregatirea practica si priveste colaborarea dintre scoli si angajatori”, a declarat consilierul comercial in cadrul Ambasadei Austriei la Bucuresti Rudolf Lukavsky.

SCOALA COMERCIALA AUSTRIACA din Romania presupune introducerea a doua clase de invatamant profesional in cadrul Colegiului Economic “Costin C. Kiritescu”. Programul are o durata de trei ani si ofera absolventilor de clasa a VIII-a cursuri de formare profesionala in meseria de comerciant-vanzator in domeniile alimentar si non-alimentar (incaltaminte, fashion, sport, mobilier).

Citeste si: TARGUL INTERNATIONAL al FIRMELOR DE EXERCITIU, in Sectorul 6

Pe parcursul anilor de studiu, elevii vor invata de la cei mai buni profesionisti din departamentele companiilor implicate in proiect. Componenta practica a programului are o pondere din ce in ce mai crescuta de la an la an: anul I (80 la suta teorie, 20 la suta practica), anul II (40 la suta teorie, 60 la suta practica), anul III (28 la suta teorie, 72 la suta practica). De altfel, la finalizarea cursurilor, absolventii “o’SCAR” vor avea prioritate in procesele de recrutare ale celor sapte retaileri.

In plus, elevii vor putea primi o bursa lunara de pana la 400 de lei, in functie de rezultatele obtinute, si vor beneficia de decontarea integrala a costurilor de transport in comun pe toata perioada studiilor.

Dupa absolvire, tinerii vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european.

Inscrierea in program se va desfasura in trei etape, astfel: etapa I – in perioada 8-12 iunie si pe 15 iunie, etapa a II-a – intre 20 si 21 august, si etapa a III–a, in perioada 3-4 septembrie.

In etapa de preselectie, candidatii vor avea ocazia sa se intalneasca cu reprezentanti ai companiilor partenere in proiect, cu care vor avea un interviu.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6