Scoala de soferi se scumpeste. Vezi cat trebuie sa platesti pentru a putea obtine permisul

Scoala de soferi s-ar putea scumpi, saptamana viitoare, dupa ce noile reglementari ale Ministerului Transporturilor vor intra in vigoare. Astfel, din cauza noilor dotari obligatorii pe masinile instructorilor pretul cursurilor va creste simtitor, informeaza postul Digi24.

Potrivit ordinului 733/2013, care intra in vigoare de pe 13 noiembrie, masinile-scoala au obligatia sa fie dotate cu doua camere de luat vederi – una va filma in interior, cealalta va monitoriza traseul in exterior. De asemenea, masina va trebui echipata si cu un aparat GPS. Toate datele colectate astfel vor trebui stocate timp de cel putin sase luni.

Un alt motiv care va duce la cresterea semnificativa a preturilor, in unele cazuri chiar pana la 2.000 de lei, va fi obligativitatea instructorilor de a avea numai sapte cursanti pe luna. Aceasta limitare precum si costul dotarilor obligatorii de pe masini vor duce, inevitabil, la o scumpire pentru toate tipurile de permis.

In prezent, costul pentru un pachet de cursuri pentru obtinerea permisiului de categorie B este intre 850 si 1.000 de lei.

Sursa foto: stirileprotv.ro