Scoli inchise luni si marti in Bucuresti. Cursurile au fost suspendate si in Braila

Scolile si gradinitele vor fi inchise, luni si marti, in Bucuresti, din cauza ninsorilor si viscolului inregistrate in ultimele ore, a anuntat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Decizia a fost luata de Inspectoratul General, la recomandarea prefectului si a Primariei Capitalei. Decizia vizeaza 425 de institutii de invatamant, in care invata aproximativ 240.000 de elevi, potrivit precizarilor oferite la Digi24 de Marian Banu, purtator de cuvant al Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti.

Bucurestiul se afla pana duminica seara sub cod portocaliu de ninsoare si viscol.

Si in Braila cursurile sunt suspendate luni si marti in 50 de scoli din afara municipiului Braila. Este vorba despre 39 de scoli din mediul rural si 11 scoli din diferite orase, a declarat la Digi24 Iulian Danielescu, inspector scolar general in judetul Braila.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat sambata ca roaga autoritatile locale sa faca o evaluare a situatiei si sa ia decizia suspendarii cursurilor, daca este cazul.

In functie de conditiile meteo din fiecare judet, inspectoratele scolare vor decide daca scolile raman inchise luni sau mai multe zile din saptamana viitoare, a precizat Remus Pricopie.

„Am luat legatura cu toate inspectoratele, sa se faca evaluari si inspectorul general are dreptul sa suspende cursurile, daca e cazul. Am recomandat sa analizeze situatia de a suspenda partial pentru anumite cicluri – nu cred ca putem scoate din casa, daca nu e drumul curatat luni, copii de gradinita”, a spus ministrul Remus Pricopie la sedinta comandamentului de iarna de la Ministerul de Interne.

Elevii intra de luni in ultima saptamana de scoala inainte de vacanta semestriala.