SCOLI INCHISE: Cursurile din unitatile de invatamant din Capitala si 12 judete au fost sistate

Cursurile institutiilor de invatamant din Capitala vor fi sistate, miercuri, a anuntat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu. Totodata, scolile din 12 judete se afla in aceeasi situatie, din cauza viscolului anuntat de meteorologi in urmatoarele zile.

Marian Banu a precizat ca “siguranta si sanatatea elevilor este pe primul plan” si ca celelalte aspecte, cum ar fi situatia scolara, “vor fi lamurite in zilele urmatoare”, potrivit Realitatea TV.

Intrebat daca exista riscul ca scolarii sa ramana cu situatia neincheiata din cauza faptului ca nu au mai mers la ore de trei zile, cel putin in cazul Capitalei, Banu a spus ca “este o situatie exceptionala generata de conditiile meteo”, adaugand ca miercuri vor fi prezentate variantele de inchidere a primului semestru.

“Daca timpul nu ne permite, evident, nu putem aduce copiii la scoala in astfel de conditii. Maine (miercuri – n.red.) prezentam variantele pentru incheierea semestrului”, a anuntat acesta.

Totodata, unitatile de invatamant din 12 judete vor fi inchise miercuri, pe fondul codului portocaliu emis de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Este vorba despre Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea si Vrancea, si partial in Buzau, Giurgiu, Braila, Bacau, Botosani, Dambovita si Vaslui, potrivit unul comunicat al Ministerului Educatiei.

Sursa foto: realitatea.net