SCOLI INCHISE marti, 28 ianuarie: Cursuri suspendate integral in Iasi, Constanta, Arges, Ilfov si alte 8 judete

SCOLI INCHISE: Cursurile scolare sunt suspendate integral, marti, in 12 judete, respectiv Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea si Vrancea, si partial in Buzau, Giurgiu, Braila, Bacau, Botosani, Dambovita si Vaslui, potrivit Ministerului Educatiei.

Situatia reprezinta centralizarea informatiilor primite de minister de la inspectoratele scolare judetene pana luni seara.

SCOLI INCHISE: Ministerul Educatiei precizeaza ca in judetele Buzau, Giurgiu si Braila cursurile sunt suspendate marti cu exceptia gradinitelor din orasele Buzau si Giurgiu, care “raman deschise pentru a veni in intampinarea parintilor”, si cu exceptia unitatilor de invatamant din orasul Braila, care raman deschise.

In judetul Bacau nu se vor face ore, marti, in cinci unitati de invatamant, judetul Botosani are trei unitati inchise, iar Dambovita, 46.

SCOLI INCHISE: Referitor la judetul Suceava, Ministerul Educatiei informeaza ca pentru cinci unitati de invatamant exista probleme de acces pentru o parte dintre elevii care vin din alte localitati, dar aceste unitati raman deschise, in timp ce in judetul Vaslui sunt 26 de unitati inchise, cu doua mai mult decat in situatia inregistrata pana luni la ora 13.00.

SCOLI INCHISE: De asemenea, din cauza conditiilor meteo, Universitatea din Pitesti, Universitatea Valahia din Targoviste, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), ultimele doua din Bucuresti, au decis suspendarea activitatii didactice programate pentru marti, 28 ianuarie.

“Precizam ca Universitatea din Bucuresti, ale carei activitati au fost suspendate in cursul acestei zile, isi va redeschide portile, incepand de marti, 28 ianuarie”, mai precizeaza Ministerul Educatiei.

SCOLI INCHISE: Conform reglementarilor in vigoare, hotararea de intrerupere temporara a activitatii este exclusiv la latitudinea conducerilor institutiilor de invatamant superior, in virtutea autonomiei universitare.

Ministerul Educatiei recomanda tuturor studentilor sa ia legatura cu secretariatele universitatilor si sa consulte paginile de internet ale acestora.

“Situatia legata de unitatile de invatamant se poate schimba, in functie de evolutia vremii. Inspectoratele scolare judetene au abilitatea de a decide, pe parcursul zilei, daca unitatile de invatamant din judete pot functiona sau nu la parametrii normali”, mai precizeaza Ministerul Educatiei.