SCOLI INCHISE: Cursuri suspendate in 29 ianuarie in Bucuresti si alte 18 judete din cauza vremii

SCOLI INCHISE: Scolile din Bucuresti si alte 18 judete din tara sunt inchise miercuri, 29 ianuarie, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Miercuri se afla in vigoare atentionari Cod Portocaliu si Cod Galben in mai multe regiuni ale tarii, iar pentru aceasta dupa-amiaza este posibil sa fie instituit Cod Rosu de vreme severa, ceea ce ar putea duce la decizia ca scolile sa fie inchise si joi, 30 ianuarie.

SCOLI INCHISE: UPDATE ora 13.45 – Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti au anuntat ca scolile din Bucuresti se deschid, incepand de joi, 30 ianuarie. Asadar, elevii din ciclul primar, gimnazial si liceal vor relua cursurile, masura fiind aplicata si in gradinitele si cresele de stat.

SCOLI INCHISE: Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a discutat, ieri, in cadrul videoconferintelor care au avut loc la sediul Ministerului Educatiei, cu reprezentantii tuturor inspectoratelor scolare judetene si cel al muncipiului Bucuresti, despre situatia unitatilor de invatamant din zonele aflate sub coduri de atentionare emise de ANM.

SCOLI INCHISE: Astfel, inspectoratele scolare au decis inchiderea integrala a tuturor scolilor pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie, in Bucuresti si in alte 18 judete. Este vorba de Arges, Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Valcea si Vrancea.

SCOLI INCHISE: In judetele Vaslui si Iasi, cursurile vor fi suspendate doar in mediul rural, iar in judetele Brasov, Covasna, Gorj si Mehedinti unitatile de invatamant vor fi deschise pentru elevi si profesori, chiar daca acestea se afla sub cod galben, deoarece conditiile create permit acest lucru. O situatie exceptionala o reprezinta judetul Botosani, care, desi nu se afla sub niciun cod de avertizare meteorologica, va avea doua scoli inchise din cauza faptului ca elevii vin din localitati aflate sub cod de avertizare.

SCOLI INCHISE: Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a solicitat fiecarui inspectorat scolar sa informeze opinia publica in legatura cu situatia tuturor unitatilor de invatamant din judetele lor.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) ar putea emite Cod Rosu de vreme severa, valabil pentru miercuri dupa-amiaza, in Braila, Buzau, Constanta, Tulcea, Ialomita si Calarasi. Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat la intalnirea care a avut in urma cu putin timp cu premierul Victor Ponta ca avertizarea Cod Rosu va fi valabila timp de cateva ore in aceasta dupa-amiaza si a atras atentia ca, in acest interval, viscolul va fi foarte puternic.

“Tinand cont de climatologia fiecarei tari, nu sunt identice criteriile (de emitere a codurilor – n.r.). Ar trebui sa adaugam ca in afara de meteorologii prezenti in timpul emiterii avertizarilor, avem mai multe centre regionale, ai caror meteorologi se pun de acord asupra zonei respective. Nebunia asta cu emiterea codului ca nu trebuia rosu, ca a fost pentru presa, a fost o prostie. Populatia trebuie sa inteleaga ca in timpul codului portocaliu nu trebuie sa plece la drum. Vom stabili acele judete care indeplinesc cele trei conditii simultan si vom emite dupa-amiaza o perioada de cateva ore de cod rosu. Vor fi vizate Calarasi, Ialomita, Braila, Constanta si Tulcea. Vantul va fi extrem de intens pe litoral cu depunere de polei. Viscolul asta se opreste maine la pranz. Nu e  la fel de lung ca celalalt, dar va fi foarte puternic in aceasta dupa-amiaza”, a declarat Ion Sandu.

“In momentul in care vom lua decizia de emitere a Codului Rosu, vom preciza si intervalul orar. Desi viscolul inceteaza maine in primele ore ale zilei, urmeaza cateva zile cu vreme deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata, cu temperaturi sub minus 10 grade, coborand sub minus 20 de grade chiar. Nu este de asteptat ca stratul de zapada sa se topeasca foarte repede”, a declarat si meteorologul Florinela Georgescu.

Aflat la sediul ANM, premierul Victor Ponta a facut un apel catre oameni sa nu porneasca la drum in perioada in care se afla in vigoare codurile portocaliu si rosu.