SCOLI INCHISE, UNIVERSITATI INCHISE – 30 ianuarie. Scolile din Bucuresti si 14 judete nu fac cursuri astazi

SCOLI INCHISE, UNIVERSITATI INCHISE 30 IANUARIE: Scoli si universitati inchise in Bucuresti si in 14 judete din tara, din cauza conditiilor meteo severe care au afectat in special zona de sud-est a Romaniei. Toate scolile din Bucuresti si din 14 judete sunt inchise joi, 30 ianuarie, de asemenea sunt inchise Universitatea Bucuresti si Universitatea din Pitesti, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

SCOLI INCHISE, UNIVERSITATI INCHISE 30 IANUARIE: Astfel, prescolarii, elevii si studentii din scolile aflate in 14 judete si Bucuresti vor sta acasa, astazi, orele urmand a fi recuperate la o data anuntata ulterior. In ceea ce priveste universitatile, Ministerul Educatiei Nationale recomanda tuturor studentilor sa contacteze secretariatele universitatilor si sa consulte paginile de internet ale acestora.

Printre judetele in care toate scolile vor fi inchise, astazi, se numara Constanta, Arges, Ilfov, Tulcea, Vrancea si Buzau. In alte cinci judete vor fi inchise doar unele scoli. Consultati mai jos lista completa. 

Vezi aici lista drumurilor inchise la nivel national

SCOLI INCHISE, UNIVERSITATI INCHISE 30 IANUARIE: Ministerul Educatiei Nationale a centralizat, miercuri, situatia unitatilor de invatamant din judetele aflate sub cod meteorologic de avertizare, asa cum a fost ea prezentata de inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti, pana la ora 16.30.

SCOLI INCHISE, UNIVERSITATI INCHISE 30 IANUARIE: In urma deciziilor inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti, in ziua de joi, 30 ianuarie, toate unitatile de invatamant vor fi inchise in Bucuresti si alte 14 judete, dupa cum urmeaza: Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Valcea si Vrancea.

In cinci judete, doar o parte dintre unitatile de invatamant vor fi inchise: Bacau (o unitate scolara, in mediul rural), Dambovita (32 de unitati scolare), Iasi (14 unitati scolare), Mehedinti (3 unitati scolare), Vaslui (86 de unitati scolare, in mediul rural).

De asemenea, pentru ziua de joi, 30 ianuarie, Universitatea Bucuresti si Universitatea din Pitesti au decis sistarea tuturor activitatilor didactice. Ministerul Educatiei Nationale recomanda tuturor studentilor sa contacteze secretariatele universitatilor si sa consulte paginile de internet ale acestora.

ROMANIA RAMANE SUB COD PORTOCALIU SI COD GALBEN

Romania este paralizata de zapada si viscol, insa furia alba nu a luat sfarsit. Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu si Cod Galben de ninsori si viscol, valabila pana joi la ora 10:00 in mai multe judete din tara.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) precizeaza ca, in intervalul mentionat, local in jumatatea vestica a Munteniei si in sud-estul Transilvaniei, precum si in centrul Moldovei, va continua sa ninga, iar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 km/h, temporar viscolind sau spulberand zapada.

Totodata, viscolul puternic va continua in estul Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde viteza vantului la rafala va depasi temporar 60…70km/h, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea va fi redusa.

In cursul zilei de joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificari ale vantului in sud-estul tarii, dar la cote mai reduse (temporar rafale de pana la 40…50 km/h), viscolind si spulberand zapada deja depusa. Meteorologii atrag atentia ca joi si vineri, vremea va deveni geroasa pe arii extinse in regiunile estice, sudice si centrale, cu precadere dimineata si noaptea.

Totodata, ANM mai informeaza ca intre orele 07:00 si 11:00, in zonele joase din judetul Satu Mare, indeosebi municipiul Satu Mare, drumurile nationale si europene aferente, se va semnala ceata care determina scaderea vizibilitatii orizontale sub 200 m, izolat sub 50 m, asociata cu depunere de chiciura.