Școlile rămân închise și după 15 mai? Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Școlile rămân închise și după 15 mai? Deocamdată răspunsul autorităților este greu de anticipat mai ales că părerile sunt împărțite atât la nivelul guvernanților cât și al opiniei publice. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu o precizare de ultimă oră legată de acest subiect.

“Am vorbit chiar sâmbătă în Franța, care a redeschis parțial școlile, și au apărut deja cazuri de infectare și în rândul copiilor, și în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare. Vom vedea. Toată Europa gândește acum pe termene de două săptămâni. Haideți să vedem ce se întâmplă”, a declarat ministrul Sănătăţii pentru jurnaliștii de la Libertatea.

Nelu Tătaru nu este singurul care nu este convins că soluția redeschiderii școlilor după data de 15 mai ar fi o variantă bună în acest moment. La rândul său, medicul Alexandru Rafila este de părere că reluarea cursurilor în toate unitățile de învățământ din România ar trebui făcută treptat. (Detalii aici)

Și ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat în urmă cu câteva zile că autoritățile vor lua o decizie privind redeschiderea școlilor. Însă, numai după ce va primi asigurări ferme din partea specialiștilor din domeniul medical și sanitar că sănătatea preșcolarilor, elevilor, studenților și cadrelor didactice nu va fi pusă în pericol. (Detalii aici).

Sursa foto: realitatea