Școlile se redeschid sau nu în septembrie? Nelu Tătaru anunță când se va lua o decizie

Timpul trece și situația creată de pandemia de coronavirus dă naștere la multe întrebări. Una dintre ele este legată de redeschiderea școlilor. Se vor întoarce elevii la școală în data de 14 septembrie sau vor rămâne acasă? Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit, luni seară, la Digi 24, când va fi luată o decizie în acest sens.

Tătaru a îndemnat la prudență și a spus că deciziile cu privire la reîncepere activității didactice vor fi luate spre sfârșitul verii. „Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a declarat ministrul Sănătății.

„În acest moment, pentru toată lumea, înseamnă să ne revenim, să respectăm… Nu mă gândesc (la începerea școlilor – n.r.), noi adaptăm evoluția. La apropierea începutului anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, o să spunem ce putem să facem în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim acest moment, cu tot ce înseamnă măsuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui primului moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a mai explicat Nelu Tătaru pentru sursa citată.

Sursa foto: realitatea