Scorpionii Rosii, acuzati de coruptie! Mita pentru misiuni in Afganistan

Militarii din cadrul Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din Craiova, cunoscuti si drept “Scorpionii Rosii”, care actioneaza in Afganistan, sunt acuzati de coruptie. O parte dintre acestia se pare ca au oferit mita pentru a obtine misiuni in Afganistan,  conform postului Digi 24.

Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, a trimis o comisie de ancheta la Craiova pentru a verifica acuzatiile de mita pentru accesul pe listele Batalionului 26 Infanterie supranumit “Scorpionii Rosii” pentru misiunile din Afganistan.

Conform Digi24, la Ministerul Apararii Nationale ar exista aproape 100 de plangeri trimise de soldati care se cred nedreptatiti pentru ca unii colegi ai lor ar fi dat bani pentru a trece incorect de testele cerute pentru conditiile de pe teatrul de razboi din Afganistan. Banii ar fi fost dati comandantilor de unitati. Soldatii romani voluntari primesc pe langa salariu si 71 de euro pe zi.

Ministrul Mircea Dusa, aflat la Timisoara, la festivitatea de primire a 500 de soldati ai batalionului “Scorpionii galbeni” intorsi din Afganistan, a declarat ca a auzit aceste zvonuri si a dispus formarea unei colectiv de control de control pentru verificarea acestor acuzatii.

“Daca sunt asemenea semnale in armata romana, atunci le vom combate cu fermitate. Am dispus controale si voi lua masurile necesare si voi sesiza organele abilitate ale statului”, a declarat Mircea Dusa.

Sursa foto: gazeta de sud