Scriitorul EUGEN BARBU, OMAGIAT la Clubul Seniorilor Sector 6

Seniorii din Sectorul  6 au organizat joi un eveniment de OMAGIERE a scriitorului EUGEN BARBU, la 91 ani de la nasterea acestuia, se arata intr-un comunicat remis vineri presei de reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Cu acest prilej, opt membri ai grupului de activitati culturale, care activeaza in cadrul Clubului Seniorilor Plevnei, au recitat poezii si epigrame din opera lui EUGEN BARBU.

Citeste si: CARAGIALE, OMAGIAT la Clubul Seniorilor Sector 6

Manifestarea a avut loc in incinta Clubului Seniorilor din Calea Plevnei nr. 234 si a beneficiat de participarea a numerosi spectator si invitati.

EUGEN BARBU s-a nascut la data de 20 februarie 1924 in Bucuresti si a decedat la 7 decembrie 1993. A fost membru corespondent al Academiei Romane, director de reviste, jurnalist, pamfletar, polemist, publicist, romancier, scenarist si om politic.

Citeste si: MIHAI EMINESCU, OMAGIAT in Sectorul 6

A debutat cu volumul de nuvele “Munca de jos” (publicata mai intai in Viata Romaneasca apoi republicata la Editura Tineretului sub titlul Gloaba).

 A scris romanele Groapa, Soseaua Nordului, Saptamana nebunilor, Princepele (volum ce a fost insotit de mai multe volume intitulate Caietele principelui), Ianus (publicat postum).

EUGEN BARBU a fost laureat al premiului Herder.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6