Scrisoare de pe Titanic, scoasa la licitatie si estimata la un pret record

O scrisoare a unei supravietuitoare de pe Titanic, scrisa cu cateva ore inainte de producerea tragediei, se vinde acum la licitatie in Marea Britanie.

Esther Hart, care a supravietuit naufragiului impreuna cu fiica ei, Eva, in varsta de 7 ani, ii scrisese mamei sale, care locuia in comitatul Essex. Acum, epistola de doua pagini, in care Esther ii spunea celei care i-a dat viata ca “a avut o calatorie minunata” in ciuda frigului si a vantului puternic, este estimata la peste 100.000 de lire, scrie romaniatv.net, care citeaza mirror.co.uk.

Dupa ce a scris-o, Esther i-a dat-o sotului ei, Benjamin, pentru a o pune la posta imediat ce aveau sa ajunga in New York. Sotul femeii a pus scrisoarea in buzunarul de la haina, insa i-a dat-o sotiei lui pentru a-i tine de cald atunci cand a fost evacuata de pe vapor, impreuna cu Eva, in barca de salvare cu numarul 14.

Citeste si: VIOARA DE PE TITANIC, VANDUTA PENTRU 1.000.000 DE EURO

Benjamin a murit in urma naufragiului, dar scrisoarea lui Esther catre mama ei a fost gasita in buzunarul hainei lui. Barbatul s-a numarat printre cele 1.522 de persoane care si-au pierdut viata in naufragiu, in data de 14 aprilie, 1912.

In 2010, o scrisoare semnata de un pasager,  Adolphe Saafeld, de la clasa I, de pe Titanic si adresata sotiei sale, a fost vanduta cu 85.000 de dolari tot in cadrul unei licitatii in Marea Britanie si a fost cumparata de un muzeu, care a dorit sa isi pastreze anonimatul. Scrisoarea lui  Saafeld fusese redactata cu cinci zile inainte de scufundarea Titanicului, pe 15 aprilie 1912. 

Vaporul revolutionar, Titanic, a plecat din portul Southampton din Marea Britanie pe 10 aprilie 1912, cu 2.200 de persoane la bord, in primul si ultimul sau voiaj spre Statele Unite. Pe 14 aprilie s-a lovit de un aisberg si s-a scufundat. Cel putin 1.496 de persoane si-au pierdut viata in cea mai mare tragedie maritima din lume.

Sursa foto: projectavalon.net