VIDEO. SCRISOARE DEVASTATOARE pentru Victor PONTA. Poporul ROMAN va cere sa spuneti DE CE…

Mai multe persoane au depus vineri, la Timisoara, o scrisoare deschisa adresata premierului Victor Ponta, “in absenta” – in conditiile in care acesta se afla in concediu – scrisoare care cuprinde 10 intrebari la care poporul ii cere primului-ministru sa raspunda. Documentul a fost depus la Prefectura Timisoara.

Amintim ca tot un timisorean a facut o petitie prin care cere declararea premierului Victor Ponta Persona Non Grata in Timisoara, propunere care va fi analizata de reprezentantii Primariei, urmand a fi solutionata pana cel tarziu in data de 21 decembrie. Propunerea vizeaza „declararea premierului Victor Ponta «Persona Non Grata» in orasul din care a inceput Revolutia Romana din Decembrie 1989”.

In scrisoarea adresata liderului social-democrat, “poporul roman” ii cere sa spuna de ce a mutilat adevarul, a desconsiderat generatii intregi de oameni de stiinta, de ce a batjocorit institutiile statului roman, a acaparat puterea in mod discretionar, de ce a improscat cu noroi in jurnalisti si, nu in ultimul rand, de ce a guvernat prin televiziuni compromise si a evitat confruntarea cu poporul. 

Mai jos redam integral un material video de la depunerea scrisorii, precum si continutul acesteia.

Citeste si: VICTOR PONTA AR PUTEA FI DECLARAT PERSONA NON GRATA LA TIMISOARA, ORASUL-SIMBOL AL REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE 1989

Scrisoarea deschisa adresata domnului Victor Ponta:

Domnule Victor viorel Ponta,

Poporul român vă cere să spuneti, DE CE…

1. … ați mutilat absolutul de ”Adevăr” înlocuind adevărul cu minciuna, dreptatea cu corupția și profesionalismul cu șmecheriile de partid?

2. … ați desconsiderat generații întregi de oameni de știință, inventatori, profesori și studenți plagiind fără scrupule, desființând Comisia de Evaluare Academică, găsind scuze penibile și ascunzând adevărul?

3. … ați demolat fără jenă Avocatul Poporului, ați pângărit Institutul Cultural Român, ați batjocorit Curtea Constituțională, ați confiscat Monitorul Oficial, ați înjosit Justiția ca să furați mai apoi la adăpostul legii pe care ați copt-o în sânul baronilor locali?

4. … ați batjocorit fiecare Instituție a Statului Român, folosind mașina de propagandă murdară a securității, folosind televiziunile de casă aparținând unor personaje corupte și compromise, dezbinând poporul român, neam pentru care au murit eroii noștri?

5. … ați acaparat puterea în mod discreționar, recompensând trădătorii, acoperind infractorii și pregătind eliberarea celor încarcerați pentru că au furat bogățiile României?

6. … ați tratat cu ignoranță și cinism fiecare apel la dialog al Societății Civile, al Instituțiilor Europene și al oamenilor de bună credință?

7. … ați folosit mijloace murdare împroșcând cu noroi în ziariști, oameni de știință, politicieni și oameni simpli doar pentru a vă mai ridica puțintel deasupra mulțimii, călcând ”pe cadavre”?

8. … v-ați erijat în “cel mai iubit, cel mai destoinic și cel mai mândru”, dar și “singurul care…”, smulgând prin accize banii din buzunarele șoferilor, a oamenilor de afaceri corecți, a pensionarilor necăjiți, a bolnavilor disperați, a credincioșilor pioși prin peste 30 de taxe noi, știind că totul este doar minciună și manipulare?

9. … ați schimbat fiecare discurs în funcție de interesul propriu, fiecare gest în funcție de interesul partidului corupt și fiecare cifră în funcție de oportunism, afirmând ironic ”nu vă pricepeți…”

10. … ați guvernat prin televiziuni compromise, prin ordonanțe de urgență date în miez de noapte, de ce ați evitat fiecare confruntare cu poporul, de ce ați încurajat parlamentarii să lipsească de la serviciul pentru care sunt plătiți, de ce ați intrat cu ATV-ul în Parcuri Naționale și situri arheologice închise publicului, de ce ați batjocorit Imnul Național eliminând strofe, de ce ați nesocotit fiecare semnal dat de către populație, de ce ați confiscat valori culturale și artistice, manifestări sportive și pagini de socializare, de ce, de ce, de ce?