Scrisoarea Monicai Iacob Ridzi: Regret ca m-am implicat in politica. Voi fi atenta cu ce scriu, nu imi doresc sa mor in penitenciar

Monica Ridzi vorbeste de Cand isi va pierde mandatul de deputat Monica Ridzidin proces si probleme de sanatate, cu o zi inainte de decizia in dosarul de coruptie

Monica Iacob Ridzi isi exprima regretul, intr-o scrisoare trimisa din penitenciar si prezentata de Antena 3, de a fi intrat in politica de varf si sustine ca dosarul sau a fost instrumentat la comanda politica.

“De curand, procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis ca regreta ca a ascultat de ordine si a fabricat dosarul in ceea ce ma priveste. Aceste regrete nu ma incalzesc deloc. Singurele care ma incalzesc in celula rece sunt sticlele cu apa calda incalzita la filtrul de cafea. Pentru ca apa calda avem de 3 ori pe saptamana, mai putin de 10 minute. Si eu si familia mea si copiii mei am fost condamnati pe nedrept”, scrie Monica Iacob Ridzi, din inchisoare.

Din acest motiv, Iacob Ridzi crede ca nu se poate vorbi de justitie independenta in Romania. “Regret ca nu am vorbit pana acum de abuzurile procurorilor si judecatorilor in cazul meu. Faptul ca sunt bolnava nu ma impiedica sa scriu. Nu inca. Voi incerca sa fiu atenta cu ce scriu pentru ca nu imi doresc sa mor in penitenciar din alte cauze decat cele naturale (…) Am fost candva naiva si am crezut ca, in Romania, Justitia este independenta. Nu este asa. In Romania Justitia nu este independenta, este profund dependenta”, scrie fostul ministru.

Citeste si: Monica Ridzi cere regim semideschis, motivand ca sufera de trombofilie

Iacob Ridzi isi doreste acum sa nu fi intrat in politica. “Regret ca m-am implicat in politica. (…) Regret ca in 2004 am acceptat sa candidez ca deputat in Parlamentul Romaniei. Eram consilier judetean si am sperat ca, prin implicare mea in politica de la nivel national, pot ajuta mai mult Valea Jiului. Regret ca nu am acceptat sa fiu Ministrul Integrarii Europene in 2004 cand mi s-a facut aceasta propunere de catre colegii de partid”, a mai scris Monica Iacob Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv, pe 16 februarie, la cinci ani de inchisoare cu executare de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului. Fostul ministru al Tineretului si Sportului a fost acuzat de abuz in serviciu privind evenimentul organizat in data de 2 mai 2009, Ridzi atribuind contracte “cu dedicatie” unor firme de prestari servicii pentru organizarea Zilei Tineretului. De asemenea, judecatorii au mentinut condamnarea de 5 ani de inchisoare cu executare pentru Ioana Varsta, fosta consiliera a Monicai Iacob Ridzi.

Citeste si: Monica Ridzi, dusa de urgenta la spital