SCURT ISTORIC AL SANILOR, IN INTREAGA LUME

Ii vedem peste tot, sunt de toate marimile si de toate formele, iar barbatii ii adora. Sanii. Sunt “atasati” femeilor dintotdeauna si sunt responsabili cu hranirea noilor si noilor generatii de oameni. Mereu au fost in atentia tuturor, chiar daca a fost vorba sa fie ascunsi sau scosi la iveala, formand un decolteu care sa atate toate privirile.

Originea sanilor

Originea acestor organe a fost si este foarte discutata – s-au dezvoltat pentru a satisface nevoi fizice sau pentru selectie sexuala? Atat femeile, cat si barbatii se nasc cu sani, dar in timpul pubertatii, cei ai femeilor se dezvolta si devin mai proeminenti datorita estrogenului. La barbati nu se intampla acest lucru pentru ca au mai mult testosteron in organism.

Primul caz de cancer mamar
Primul caz cunoscut de cancer la san a fost descoperit in Egiptul Antic, in jurul anului 3.000 i.H.. A fost gasit un document din acea perioada, in care erau descries mai multe tumori la san si ca nu exista niciun tratament pentru aceasta boala.

CITESTE SI: SFATURI DE LA EL. CUM SA II FACI SEX ORAL GROZAV

Mamele care nu puteau sa alapteze
Nu toate mamele isi pot alapta copiii cand nasc, iar micutii care nu puteau fi hraniti de propriile mame, erau dati in grija doicilor care puteau alapta. Meseria asta dateaza de la inceputul anului 2.000 i.H. si a ramas populara pana in secolul al XIX-lea, cand a fost inventat biberonul.

Primul sutien
Foarte mult timp a fost la moda corsetul care strangea nu doar talia, ci si sanii. Astfel, in 1914, Mary Phelps a hotarat ca nu mai vrea sa poarte corset in rochie, ci vrea un altfel de articol vestimentar si a inventat sutienul.

Era Jazz-ului
Sanii mari nu au fost intotdeauna la moda. Ci in anii 1920, cand la moda era sa porti parul scurt si cateodata haine barbatesti, au fost la moda si… sanii mici. Astfel, femeile cu care natura a fost darnica, isi puneau sutiene create ca sa le faca nurii sa para cat mai mici.

Cultura Pop
In anii 50-60, Bettie Page a fost un idol si un sex-simbol in lume, iar formele sale pline erau ravnite de barbati si invidiate de femei. Atunci s-au dezvoltat si fotografiile de tipul Pinup, iar tema principala din cele mai multe astfel de imagini erau, desigur, sanii.

Primul implant mamar
Prima operatie de marire a sanilor a avut loc in 1962, cand Timmie Jean Lindsey, o mama a sase copii din Statele Unite, a mers la medic pentru a scapa de un tatuaj. La clinica, medicul i-a propus sa-i mareasca sanii, iar ea a devenit astfel prima femeie din lume care sa isi mareasca bustul in mod artificial.

CITESTE SI: CELE MAI BUNE POZITII PENTRU SEX ANAL

Betty Ford
La scurt timp dupa ce a devenit Prima Doamna, in 1974, Betty Ford a trecut printr-o mastetctomie. Ea s-a numarat printre primele femei care au vorbit in public despre cancerul mamar.

Madonna
Madonna ramane in istorie datorita mai multor momente. in 1990, in timpul turneului Blond Ambition, a purtat celebrul sutien cu conuri. Mesajul pe care cantareata a vrut sa-l transmita a fost ca femeile sa joace un rol mai agresiv in ceea ce priveste propria lor sexualitate.

Victoria’s Secret
Cum societatea dicteaza ce inseamna comportamentul normal, asa si Victoria’s Secret dicteaza, inca din 1990, cum sa percepem notiunea de femeie sexy – lenjerie intima delicata, colorata, cu multa dantela si care face orice pereche de sani sa arate magnific.

Sursa foto www.unica.ro