Scurtmetrajul ”RAMONA” de ANDREI CRETULESCU, PREMIAT la CANNES

Scurtmetrajul “Ramona” de Andrei Cretulescu a primit premiul ”Canal +” al sectiunii Semaine de la Critique, la Cannes, informeaza reprezentantii filmului, intr-un comunicat.

Violent, stilizat si fara dialoguri, “Ramona” incheie trilogia realizata de Andrei Cretulescu si inceputa cu scurtmetrajele “Bad Penny” (2013) si “Kowalski” (2014).

Din distributie fac parte aceiasi actori ca si in scurtmetrajele anterioare: Rodica Lazar, Dorian Boguta, Andi Vasluianu, Serban Pavlu, carora li se adauga Ana Ularu. In prezent, Andrei Cretulescu este in postproductie cu scurtmetrajul “Sapte luni mai tarziu” si in preproductie cu primul lungmetraj, “Charlton Heston”, pe care il va filma in toamna.

CITESTE SI: Andreea Esca a stralucit pe covorul rosu de la Cannes – iata ce decolteu generos a avut

“Ramona” este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Cretulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) si Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducatori sunt Dan Chisu (DaKino) si Eugen Kelemen (Digital Cube).

Semaine de la Critique este o sectiune paralela a Festivalului de la Cannes, infiintata in 1962 si concentrata pe regizori aflati la inceput de cariera.

Premiul ”Canal +” a fost acordat pentru prima data in 1992. De-a lungul timpului, printre regizorii onorati cu aceasta distinctie s-au numarat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman si Gaelle Denis.

Sursa video www.youtube.com; Sursa foto www.adevarul.ro