SCUTARU (ALDE): A venit momentul sa dezbatem o strategie pentru aducerea inapoi in tara a ROMANILOR DIN DIASPORA

Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) va invita, in perioada urmatoare, toti actorii responsabili din politica, administratie si societatea civila sa inceapa dialogul pe marginea unei STRATEGII DE INCURAJARE A INTOARCERII IN TARA A ROMANILOR DIN DIASPORA, relateaza Agerpres.

“A venit momentul ca institutiile din Romania impreuna cu societatea civila si mediul academic sa dezbata necesitatea unei Strategii pentru incurajarea romanilor din diaspora sa revina in Romania. Cea mai simpla solutie este sa facem din Romania o tara ca afara, cu autostrazi si salarii decente, cu servicii medicale de calitate. Suntem in al treilea an de crestere economica si trebuie, indiferent de culoarea politica a guvernelor, sa luptam pentru o economie puternica. (…) In perioada urmatoare, ALDE va face o invitatie catre toti actorii responsabili din politica, administratie si societatea civila pentru a demara acest dialog. Noi pregatim o Lege a Familiei pentru Romania. Nu putem avea familie neintregita. Fac un apel catre toti decidentii responsabili din Romania sa propunem impreuna solutii pentru a incuraja romanii din diaspora sa revina sa munceasca si sa traiasca in Romania”, a declarat joi CODRIN SCUTARU, vicepresedinte ALDE.

El a subliniat ca, la fel de important ca o economie puternica, este ca Romania sa aiba o SOCIETATE PUTERNICA.

“Cine sunt romanii din diaspora? Sunt fratii, colegii sau parintii nostri. Cred ca fiecare din ei vrea sa revina sa munceasca si sa traiasca in Romania. Nu cred ca vreun roman s-a despartit usor de tara si, satui de promisiuni politice fara acoperire, de o administratie prea rigida si de o oferta de locuri de munca sub asteptari, au ales drumul pribegiei. Este momentul sa ne asezam la masa si sa vedem ce facilitati le putem oferi celor care vor sa revina in tara. Avem nevoie de medici, de specialisti IT, de ingineri, de profesionisti in stiinte sociale, practic, de orice specializare importanta. Romanii din diaspora sunt romani si cetateni europeni. Nu avem cum sa-i uitam pentru ca fiecare din noi are o ruda plecata de care ne e dor. Un tata pe care ni-l dorim aici mai des, o mama care plange in fiecare zi dupa copiii sai, un fiu sau o fiica ce isi interiorizeaza trairile in timp ce este un profesionist desavarsit la locul de munca”, subliniaza Codrin Scutaru.

*sursa foto: businesslive.ro