SCUTUL ANTIRACHETA de la DEVESELU va fi dotat cu 44 de RACHETE DEFENSIVE

Compania Raytheon a anuntat luni ca a primit un contract in valoare de 559,2 milioane de dolari pentru a produce, la Redstone Arsenal, in Huntsville, 44 de rachete ghidate, care urmeaza sa fie instalate in Romania in cadrul scutului antiracheta din Europa in 2015, potrivit b1.ro, care citeaza Al.com.

Astfel, SCUTUL ANTIRACHETA de la DEVESLEU urmeaza sa fie dotat cu 44 de RACHETE DEFENSIVE de tipul SM-3 Block IB.

Asamblarea rachetelor va avea loc la Redstone Arsenal, potrivit reprezentantilor companiei.

Raytheon urmeaza sa produca 44 de interceptori de tip SM-3 Block IB, potrivit companiei, care a adauga ca MDA intentioneaza sa achizitioneze pana la 52 de astfel de rachete.

Citeste si: MIRCEA DUSA a anuntat cine va COORDONA activitatea de la BAZA DEVESELU

“Am demonstrat in mod constant calitatea rachetelor SM-3 Block IB, iar acum comandantii se axeaza pe producerea lor in masa”, a declarat dr. Mitch Stevison, directorul programului Standard Missile-3.

 “Acest contract reflecta increderea pe care MDA o are in aceasta racheta, in cadrul apararii regionale impotriva rachetelor balistice”, a mai adaugat acesta.

Compania a declarat ca rachetele au fost utilizate, pentru prima data in 2014, la mare, iar o instalarea lor in Romania, anul acesta, decurge conform programului, fiind parte a a planului american pentru apararea antiracheta a Europei.

Citeste si: Oficial NATO: Romania a fost supusa PRESIUNILOR cand a devenit parte a SCUTULUI ANTIRACHETA

Potrivit Raytheon, SM-3 distruge rachete balistice in spatiu folosind doar impactul, echivalent cu cel produs de un camion de zece tone la viteza de 966 de kilometri pe ora.

Sursa foto: raytheon.com