Scuturile umane – realitățile complexe ale câmpului de luptă modern! Video

Pe măsură ce câmpurile de luptă se transformă – de la coloane armate care se deplasează una spre alta în câmpiile Europei sau în deșerturile din Africa de Nord, la lupta asimetrică modernă împotriva actorilor nestatali din Mali, Siria, Irak sau Afganistan, în special organizațiile teroriste care nu aderă regulile tradiționale de angajare și folosesc adesea populația locală pentru a-și proteja militanții și a lovi victoriile cognitive – armatele occidentale se confruntă cu o mare provocare pe care nu o cunoscuseră în trecut.

Soldații IDF se confruntă cu aceste realități timp de decenii, în lupta împotriva grupărilor armate precum Hamas, Hezbollah, jihadul islamic palestinian și alții înaintea lor. Câmpul de luptă modern a pus soldații de infanterie de nenumărate ori în dileme dificile, unde decizia pe care o iau pe teren în câteva secunde sub constrângeri severe ar putea determina rezultatul unei campanii, ar risca sau ar putea salva vieți pe ambele părți.

Cum se confruntă o armată morală cu exploatarea sistematică a civililor, inclusiv a copiilor și a persoanelor cu handicap, ca imunitate pentru teroriști? Cum protejează viețile populației civile inamice de cântărirea împotriva salvării civililor la domiciliu? Mărturiile din raport sunt conturile personale verificate și verificate ale celor care au servit pe linia frontului, de la cei mai tineri recruți până la comandanții cu experiență care îi conduc.

My Truth împreună cu EIPA vă invită, miercuri 20 martie 2019, la acest eveniment-dezbatere care va avea loc în sala A1H1 de la sediul Parlamentului European de la Bruxelles. Gazdele evenimentului vor fi europarlamentarii români Ramona Nicole Mănescu (PPE) și Andi Cristea (S & D). La eveniment vor participa și oficiali ai NATO și SEAE.

Datorită locurilor limitate disponibile și a procedurilor de intrare în sediul Parlamentului European, cei interesați  sunt rugați să trimită la RSVP prin e-mail info@mytruth.org.il și să furnizați următoarele detalii: (nume complet, naționalitate, număr ID / pașaport, funcție și e-mail personal).

Pentru alte informații puteți rămâne conectați la: https://www.facebook.com/events/406686159904742/