Scuza lui Niculae Badalau: Eu am facilitat o audienta la un administrator de firma. Ce legatura am eu cu 100 de firme?

Niculae Badalau a dat prima sa declaratie dupa ce a fost pus sub acuzatie pentru evaziune fiscala! Senatorul PSD de Giurgiu a incercat sa isi argumenteze, dupa audierile DNA, nevinovatia.

Acuzat ca ar fi protejat gruparea de evazionisti fiscali cercetata pentru producerea un prejudiciu de 50 de milioane de euro, Badalau a explicat la Romania tv cum stau lucrurile din punctul sau de vedere. Senatorul e gata sa se jure ca nu stia faptul ca oamenii de afaceri carora le-a facilitat audiente la prefect erau certati cu legea:

“Am sunat ca sa-l primeasca in audienta pe acel domn cu ce probleme are, necunoscand problemele. La fel si cu directorul Apia. E problema lor, eu nu le-am inlesnit decat o audienta, nestiind cu ce probleme merg dansii acolo. Eu nu am absolut nicio legatura cu nicio evaziune fiscala si cu nicio problema pe care o are firma”, a spus senatorul social-democrat, adaugand “ca nu era nebun sa sune la ANAF” ca sa intervina pentru afaceristi si ca in fiecare zi apeleaza la el sute de oameni.

Intrebat de moderatoarea emisiunii despre locul de unde se aprovizioneaza restaurantul sau din Bolintin Vale, Badalau a spus, in primul rand, ca localul nu este al sau, ci “al familiei sale” si ca “habar nu are de unde provin puii furnizorului”.

“Oamenii aia dau pui, eu n-am discutat cu ei de unde isi iau carnea de pui, de porc, habar nu am. Credeti ca eu ma ocup de lucrurile astea? Dar dansii incearca sa lege ca am sunat acolo sa-mi dea carne. Ce legatura am eu cu evaziunea fiscala de 50 de milioane sau ce Dumnezeu e acolo?”, a spus senatorul PSD.

“Acuma eu inteleg ca io-s din judetul Giurgiu si ca eu am facilitat o audienta la un administrator de firma. Ce legatura am eu cu 100 de firme?”, a mai spus parlamentarul, adaugand ca nu stie cum se numesc multi dintre cei invinuiti in dosar si ca a stat “decat 10 minute la DNA”, facand referire la faptul ca a fost citat luni de procurorii anticoruptie, pentru a i se prezenta acuzatiile ce i se aduc.