Se anunta zile negre pentru ministrul VLAD GRIGORESCU. El declara pe fata ca nu lucreaza in favoarea Romaniei

Se anunta zile grele pentru ministrul Energiei, VICTOR VLAD GRIGORESCU. Este in epicentrul scandalului RADET-ELCEN, bucurestenii sunt amenintati ca li se taie caldura si apa calda, iar, colac peste pupaza, tehnocratul a intrat si in vizorul Agentiei Nationale de Intergritate in legatura cu inchirierea unor bunuri pe care le detine. In plus, VICTOR VLAD GRIGORESCU e pe cale sa starneasca un mare scandal cu o declaratie oficiala impotriva romanilor si a Romaniei, noteaza jurnalistii de la Ziua News.

Sa le luam pe rand. Mai intai, VICTOR VLAD GRIGORESCU a fost bagat in seama de ANI pentru ca a obtinut sume importante de bani dupa cedarea unui bun mobil valoros catre un offshore din Insulele Britanice, dar si din inchirierea unui imobil din Voluntari. Astfel a luat sume de bani din chirii. Problema este mai mare, din faptul ca nu sunt aduse lamuriri cu privire la bunurile pretioase in declaratia de avere.

In declaratia de avere semnata pe 17 decembrie 2015, la scurt timp dupa numirea in functia de ministru al Energiei, VICTOR VLAD GRIGORESCU arata ca a incasat 568.050, fara a preciza daca este vorba de lei sau euro, din cedarea folosintei, fara sa ofere alte amanunte legate de bunuri si sursa venitului. In 14 iunie 2016, Grigorescu a completat o noua declaratie, obligatorie pentru anul fiscal 2015. Ministrul VICTOR VLAD GRIGORESCU a mentionat ca a cedat folosinta unui bun mobil catre o societate offshore, in perioada 15 ianuarie – 15 aprilie 2015, pentru suma de 237.500 lei. Dar nu a trecut nici de data aceasta declaratia de avere despre ce bun mobil este vorba.

Apoi, un alt scandal in care e implicat este cel dintre RADET si ELCEN, societati la care s-a cerut insolventa, prima fiind amenintata ca i se opreste furnizarea de apa calda si caldura, in plus, ca i se taie gazele. VICTOR VLAD GRIGORESCU se afla in plin razboi cu Remus Borza, lichidatorul principal al societatii, cel care a trecut la amenintarile cu taierea apei calde. VICTOR VLAD GRIGORESCU, insa, e acuzat ca nu intreprinde nimic pentru remedierea situatiei, sa gaseasca o cale ca in prag de iarna sa nu se ajunga la solutii de forta in defavoarea cetatenilor.

Si, in fine, VICTOR VLAD GRIGORESCU, vorbind despre interesele rezultate dintr-o viitoare conducta de gaze (BRUA) care, cel putin teoretic, ar putea aduce beneficii Romaniei si romanilor (acesta ar trebui sa fie scopul unic), da o declaratie stupefianta, din postura oficiala, sustinand, nici mai mult, nici mai putin, ca afacerea “nu e neaparat in beneficiul romanilor si al Romaniei”, ci al celor ce au interese regionale. Interviul a fost dat pentru Agerpres, din care selectam paragraful incriminator, care cu siguranta va starni reactii:

VICTOR VLAD GRIGORESCU: Am avut discutii cu mai toti operatorii din piata si cu asociatiile de profil. Sigur ca poate niciodata nu este un moment potrivit pentru reforma si poate pentru multi ideea aceasta s-ar dori amanata. Eu cred insa ca trebuie sa fim ambitiosi, ca suntem la momentul oportun, cred ca incepem cu un pas important de a stabili un procent minim de tranzactionare. Nu e ceva ce am face numai noi, s-a facut si in Olanda, s-a facut si in alte tari si s-a dovedit o strategie eficienta. Aceasta strategie va trebui sa continue in anii urmatori, pentru ca la sfarsitul acestei decade, cand o sa avem o conducta de mare presiune, BRUA, construita, si rezerve din Marea Neagra sper eu intrate inspre comercializare, o sa avem si o piata care sa fie cu adevarat functionala, nu neaparat in beneficiul romanilor si al Romaniei, ci poate al intregii regiuni. Eu cred ca prin acest pas ne situam in zona de avangarda a reglementarilor din zona gazelor. (Interviu Agerpres – 02.09.2016).

Sursa text: ziuanews