Se fac inscrieri la Scoala pentru parinti, in Bucuresti

Se fac inscrieri pentru “Scoala parintilor”, in Bucuresti. Adultii din Sectorul 6 sunt asteptati in bancile “Scolii parintilor”, un proiect derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Desfasurat in perioada 07-10.12.2015, programul ii ajuta pe cei interesati sa depaseasca dificultatile inerente relatiei parinte-copil, atat in cazul copiilor cu deviante comportamentale, cat si pentru situatii obisnuite de viata care apar pe parcursul copilariei sau adolescentei.

Denumite “Lumea sunetelor”, “Lumea umbrelor”, “Sa descoperim jocul la diferite varste” si “Lumea culorilor”, atelierele se desfasoara in mod interactiv, cu accent pe discutii libere si impartasirea propriilor experiente.

Echipa de formatori a DGASPC Sector 6, alcatuita din psihologi si asistenti sociali, ii va antrena pe cursanti in jocuri de rol, urmarind imbunatatirea relatiilor de familie, dezvoltarea abilitatilor emotionale si crearea unei retele de suport intre parinti.

„Proiectul Scoala parintilor, initiat de catre DGASPC Sector 6, contribuie la prevenirea unor fenomene sociale grave, precum violenta si abandonul scolar, delincventa juvenila, consumul de alcool si droguri la copii si adolescenti.
Invit parintii din comunitate sa se inscrie in acest proiect deoarece este esential sa ne intelegem copiii pentru a-i putea ajuta”, a declarat RARES MANESCU, primarul Sectorului 6.

De la demararea proiectului, peste 150 de persoane sau cupluri au beneficiat de acest program, cu rezultate benefice asupra comportamentului copiilor si a relatiei dintre acestia si proprii parinti.

Cursurile se vor desfasura in intervalul orar 10.00 – 12.00, in incinta Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu, Grant” din Aleea Tibles nr. 64.

Persoanele dornice sa-si inteleaga mai bine copilul si sa relationeze armonios cu el sunt invitate sa completeze formularul postat pe site-ul intitutiei, www.asistentasociala6.ro, pe care il vor expedia online la adresa de e-mail: scoalaparintilor6@dgaspc6.com, urmand a fi contactati ulterior.

Persoana de contact: Irina Mihaila, tel: 0724377061.

 Sursa foto: 6365