Se fac restructurari in aparatul Primariei Capitalei

Primarul Sorin Oprescu a anuntat miercuri ca aparatul de lucru al Primariei Capitalei va fi micsorat printr-o reasezare a posturilor si a desfiintarii celor vacante.

“Este o reasezare, o micsorare de posturi, aşa cum ne-a cerut ordonanta guvernului 77. Majoritatea posturilor sunt ocupate, cele vacante sunt posturile unice, restul prin ordonanta au dispărut (…) Nu am construit directii pentru sefi, ci ca sa functioneze Primaria. Vor fi oameni dati afara, in general betivii si nepriceputii. Da, m-am saturat de betivi. 120 de posturi au ramas pe schema neocupate, fiind unice, restul de 1.000 sunt neocupate si au fost radiate”, a spus Oprescu, referitor la proiectul de hotarare care prevede punerea in aplicare a OUG 77/2013.

CGMB a aprobat proiectul de hotarare amintit cu sapte amendamente care stipuleaza anumite subordonari ale serviciilor. Din totalul posturilor ce ar urma sa fie desfiintate, 42 sunt de la nivelul aparatului de specialitate al primarului general.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, in urma aplicarii prevederilor OUG nr. 77/2013, la nivelul Municipiului Bucuresti se vor supune spre aprobare un numar de 5.826 de posturi, fata de 6.683 deja aprobate, fiind desfiintate 857 de posturi. Din cele 5.826 de posturi, 506 sunt de conducere.

Pentru aparatul de specialitate al primarului general se vor supune spre aprobare 985 de posturi, fata de 1.027 aprobate, din care 112 posturi de conducere.

In cadrul serviciilor si institutiilor publice subordonate primariei, din 5.654 de posturi existente vor fi aprobate 4.839, prin desfiintarea unui numar de 815 posturi. Din cele 4.839 de posturi, 394 sunt de conducere.

sursa foto: realitatea.net