Se face! Ionuț Negoiță vinde pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo: E cel mai potrivit om să preia clubul!

Ionuţ Negoiţă a anunțat că dorește să vândă Dinamo. Patronul din “Ștefan cel Mare”, contestat de suporteri, spune că ar vrea să cedeze pachetul majoritar de acţiuni chiar lui Mircea Rednic (57 de ani), cel pe care l-a demis, în urmă cu o săptămână, din funcția de antrenor.

Ionuţ Negoiţă inteționează să vândă pachetul majoritar de acţiuni lui Mircea Rednic la preţul de 3 milioane de euro, afaceristul fiind de acord ca sumă să fie achitată în trei tranşe anuale, scrie gsp.ro. Între cei doi au fost mai mult discuţii în ultimul timp, însă preţul cerut de Negoiţă n-a fost pe placul lui Rednic.

Negoiţă voia şase milioane de euro în schimbul acţiunilor de la Dinamo. “Nu am să intru în detaliile afacerii, dar e adevărat că i-am propus lui Mircea Rednic să ia pachetul majoritar. Având în vedere ultimele evenimente de la Dinamo am considerat că Mircea Rednic e cel mai potrivit om în acest moment să preia clubul.

I-am făcut ofertă scrisă lui Rednic. La câteva zile după ce l-am demis, după ce am văzut dorinţa fanilor, am zis că sunt de acord fără discuţie să renunţ la Dinamo. Rednic să se întoarcă, dar cu o condiţie: să cumpere clubul. Dau Dinamo la jumătate de preţ faţă de ce am discutat acum ceva timp şi la un sfert de preţ faţă de cât am investit. Rednic nu mi-a răspuns încă, am înţeles că a avut şi o intervenţie medicală. Sunt două variante: 51% – 3 milioane sau 67% – 3,8 milioane. Restul de procente rămân la mine. Dar nu am o problemă să le tranzacţionez şi pe ele.

Am vorbit şi cu unul dintre liderii galeriei, i-am prezentat situaţia. I-am spus să vorbească şi ei cu Rednic. Treaba e foarte serioasă, nu sunt vorbe, nu e praf în ochi. Oferta e plătibilă în tranşe anuale, astfel încât să îi rămână lui Rednic bani să investească şi în club. Pentru că pe mine mă interesează această formaţie. După ce că cer doar 3 milioane de euro, ofer şi această facilitate, banii să îmi fie plătiţi în rate. Hagi a cheltuit peste 10 milioane de euro. La un club pe care l-a luat de la zero, fără tradiţie. Rednic e de meserie, se pricepe, eu zic că e o ofertă de nerefuzat. O să aibă pâinea şi cuţitul în mână.”, a declarat Ionuţ Negoiţă.

Rednic şi Negoiţă au negociat de mai multe ori în ultimele luni, dar patronul a cerut, iniţial, şase milioane de euro în schimbul pachetului majoritar de acţiuni. Presiunile făcute de fani în ultima vreme l-au determinat pe Ionuţ Negoiţă să accepte să vândă Dinamo la un preţ mai mic.

Sursa foto: sport