Se ingroasa gluma: Oprescu trebuie sa darame Cathedral Plaza

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, trebuie sa emita decizia de desfiintare a turnului de birouri Cathedral Plaza pana joi, la ora 14.00.

Termenul fiind impus de executorul judecatoresc, dupa ce Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) a obtinut in instanta anularea definitiva a autorizatiei de construire a cladirii.

“Avem speranta ca nu vom fi obligati sa solicitam inca o data sprijinul forurilor internationale, mai ales al celor implicate in procesul de monitorizare a aplicarii hotararilor judecatoresti in Romania, astfel incat sa nu fie nevoie de proceduri dureroase, pentru ca dreptatea castigata in multi ani de judecata sa isi gaseasca in sfarsit drumul catre lumina”, de arata intr-uncomunicat emis de ARCB

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la inceputul anului 2013 ca va demola turnul ridicat ilegal langa biserica Sf. Iosif, in acest sens existand o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, iar costurile aferente desfiintarii cladirii ar putea fi suportate din bani publici si se ridica in jurul sumei de 3,4 milioane de euro.

sursa foto: jurnalul.ro