Se lucreaza intens la modernizarea soselelor Pantelimon si Iancului. Vezi cand se termina lucrarile!

Una dintre cele mai mari artere ale Bucurestiului, soseaua Pantelimon este intr-o continua reparatie. Pana in toamna anului viitor, covorul de asfalt va fi complet schimbat, iar liniile de tramvai vor fi inlocuite cu unele noi. Aceeasi soarta o va avea si soseaua Iancului.

Stadiul lucrarilor de modernizare a soselelor Pantelimon si Iancului din Sectorul 2 a fost analizat in cadrul intalnirii de luni, 26 august 2013, dintre Primarul Neculai Ontanu si conducerea Societatii Comerciale Tehnologica Radion S.A., firma care are contract cu Primaria Municipiului Bucuresti pentru realizarea acestui proiect.

Cu aceasta ocazie, edilul Sectorului 2 a fost informat despre faptul ca la sfarsitul acestei saptamani vor fi terminate lucrarile de reabilitare a tronsonului cuprins intre Bulevardul Biruintei din orasul Pantelimon pana la complexul comercial Cora. Inceperea lucrarilor la urmatorul tronson, cuprins intre complexul Cora si Strada Ziduri Mosi, sunt conditionate de inlocuirea retelelor de termoficare ale RADET-ului, lucrari ce ar putea intarzia cu mult finalizarea modernizarii Soselei Pantelimon.

Din acest motiv, Primarul Neculai Ontanu a stabilit pentru miercuri, 28 august, o intalnire cu conducerea acestei regii, proiectantii lucrarii si S.C. Tehnologica Radion S.A. pentru a analiza impreuna solutiile de finantare si executie a lucrarilor respective. Conform proiectelor tehnice de modernizare a cai rutiere, care are o lungime totalade 4,3 km, in zonele de alei adiacente Soselei Pantelimon, acolo unde este posibil, trotuarele vor fi reduse, largindu-se in acelasi timp suprafetele unde vor fi amenajate 930 de locuri de parcare in spic pe doua benzi.

Aceste modificari vor fi realizate in scopul fluidizarii traficului rutier de pe Soseaua Pantelimon care va fi amenajata cu trei benzi de circulatie pe sens si zona rezervata liniilor de tramvai. Va fi interzisa parcarea autovehiculelor la marginea carosabilului si pe trotuare. In scopul protejarii circulatiei pietonale va fi blocata parcarea autovehiculelor pe trotuare, acestea fiind prevazute cu stalpisori de protectie. Conform contractului incheiat de Primaria Municipiului Bucuresti si S.C. Tehnologica Radion S.A., finalizarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a Soselei Pantelimon sunt programate la finele anului 2014.

Sursa foto: agerpres