Se pregateste remanierea Guvernului. Cine sunt ministrii care vor fi inlocuiti de Antonescu si Ponta

Co-presedintii USL Crin Antonescu si Victor Ponta pregatesc remanierea guvernamentala, care ar urma sa aduca o serie de schimbari surpriza in randul ministrilor liberali si social-democrati, potrivit unor surse citate de Gandul, care mai sustin ca cele doua partide ar dori sa-si retraga unii ministri pentru a le permite sa candideze la alegerile europarlamentare din luna mai.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, va face un anunt surpriza la Delegatia Permanenta a partidului, programata in perioada 1-2 februarie la Sinaia. Sursa citata precizeaza ca PNL pregateste retragerea din Guvern a vicepremierului Daniel Chitoiu, in locul acestuia urmand a fi numit primarul municipiului Sibiu si prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis.

Totodata, vizat de remaniere era si ministrul de Interne Radu Stroe, insa acesta a demisionat deja din functie. Pentru intarirea echipei guvernamentale, conducerea PNL ar pregati si remanierea ministrului Muncii, Mariana Campeanu.

Radu Stroe si-a prezentat in aceasta dupa amiaza demisia din functia de ministru de Interne, la solicitarea presedintelui PNL, Crin Antonescu.

Si PSD intentioneaza sa-si schimbe unii ministri, printre acestia numarandu-se ministrul Dan Nica, care ar urma sa intre pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, dar si ministrul Rovana Plumb, care de asemenea ar urma sa intre in cursa pentru Parlamentul European, potrivit celor de la Gandul.

Conducerea PNL nu se afla la prima incercare de a-l convinge pe primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, sa se implice mai activ in politica la nivel central. Lui Klaus Iohannis i s-a propus sa deschida lista PNL pentru alegerile europarlamentare, dar acesta a refuzat. Ramane de vazut daca Iohannis va accepta sa preia functia de vicepremier. 

Si ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a avut cateva schimburi de replici cu conducerea partidului, liderii PNL fiind nemultumiti de activitatea acesteia. 

In tabara PSD, un alt posibil remaniabil ar fi ministrul Apararii, Mircea Dusa. Daca acesta este inlocuit, postul urmeaza sa-i revina vicepremierului Gabriel Oprea.

Discutiile din USL cu privire la remanierea guvernamentala vor continua zilele acestea.

Radu Stroe a demisionat de la MAI

Reamintim ca Radu Stroe a demisionat din postul de ministru al Internelor dupa o discutie cu premierul Victor Ponta. Ministrul a fost chemat la premier dupa ce seful Guvernului a avut o discutie cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria. Stroe intentioneaza sa sustina o conferinta de presa la ora 15.

Vicepremierul Gabriel Oprea ar urma sa asigure interimatul la conducerea Ministerului de Interne, pana la numirea unui nou ministru, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax. Favorit in cursa pentru preluarea conducerii MAI ar fi George Scutaru, potrivit unor surse politice.

Ministrul Radu Stroe era pregatit sa participe la comandamentul de iarna care a inceput la ora 13.00 si a venit in acest sens la Palatul Victoria, dar, odata ajuns la sediul Guvernului, a fost informat sa se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu.

Stroe nu a mai iesit din biroul lui Ponta, comandamentul de iarna a inceput, iar surse oficiale au precizat ca acesta a demisionat. 

La randul sau, vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost si el prezent la Ponta, a anuntat ca Stroe urmeaza sa sustina o declaratie de presa in acest sens.