Se reiau lucrarile la Penetratia Splaiul Independentei – Ciurel – A1

Se reiau lucrarile la Penetratia Splaiul Independentei – Ciurel – A1. Desi, la inceputul acestui an, Tribunalul Bucuresti a suspendat Planul Urbanistic Zonal pentru aceasta lucrare, Primaria Capitalei a decis sa redeschida santierul.

Reprezentantii municipalitatii sustin ca atata timp cat exista autorizatii de constructie in vigoare se poate lucra. Constructorii vor sa termine podul hobanat de la Virtutii in aproximativ un an. Probabil una dintre cele mai controversate lucrari ale Primariei Capitalei (alaturi de Diametrala Buzesti – Berzei – Uranus), Penetratia Splaiul Independentei – Ciurel – A1 merge inainte la peste doi ani de la blocarea sa. 

Penetratia Splaiul Independentei – Autostrada Bucuresti – Pitesti va avea o lungime de 8,3 kilometri, va incepe la intersectia Splaiul Independentei cu Sos. Virtutii si se va termina pe A1, la Podul Ciorogarla.

Noua artera va avea cate trei benzi pe sens, si va fi mărginită în anumite zone de de străzi colectoare a traficului zonal. Pe parcursul lucrării vor fi construite trei pasaje supraterane: la intersectia sos. Virtutii cu Splaiul Independentei, la intersectia Penetratia A1 – Bd. Uverturii si la intersectia cu Soseaua de Centura si in zona Pasajului CFR de la Ciorogarla.

Contractul pentru realizarea lucrarii a fost castigat de asocierea de firme JV Bogl – Astaldi – Eurocontruct -Tehnologica si Proiect Bucuresti. 

sursa foto: bucurestiul.net