Se SCHIAZA pe toate PARTIILE din POIANA BRASOV si PREDEAL

Conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna sunt foarte bune pe partiile din Predeal si Poiana Brasov, in urma ninsorii cazute in ultimele zile si a temperaturilor scazute.

“Se schiaza pe toate partiile din Poiana Brasov. Zapada cazuta in ultimele zile, dar si zapada artificiala au facut ca pe toate partiile sa se schieze foarte bine. Vineri, tunurile pentru producerea zapezii artificiale functioneaza la maxim pe toate partiile. Stratul de zapada masoara intre 25-30 de cm in Masivul Postavarul si intre 10-15 cm in statiune. Minus 7,5 grade Celsius era temperatura inregistrata in cursul dupa-amiezii de vineri in Masivul Postavarul, si minus 2,5 grade Celsius, in statiune. Toate instalatiile pe cablu vor functiona la capacitate maxima in acest weekend cand se anunta un numar mare de turisti”, a declarat, pentru Agerpres, administratorul Domeniului schiabil din Poiana Brasov, Dorin Dragoi.

El a adaugat ca gradul de ocupare al statiunii este de 100%, avand in vedere si vacanta intersemestriala a elevilor care a inceput vineri.

CITESTE SI: PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND: VREMEA SE MENTINE CALDA PENTRU ACEASTA PERIOADA

Si partia de sanius din Poiana Brasov este pregatita pentru iubitorii acestui sport. Partia Bradul, foarte aglomerata de obiciei, avand un grad mediu de dificultate, este singura care beneficiaza de iluminat nocturn.

Si la Predeal a mai nins, dar au fost puse in functiune si tunurile de produs zapada artificiala, astfel ca si aici conditiile de schiat sunt foarte bune, stratul de zapada fiind de peste 30 de cm, au precizat, pentru Agerpres, reprezentantii Primariei Predeal.

Partia Clabucet este cea mai solicitata din statiune, avand transport pe cablu si iluminat nocturn. Se asteapta ca numarul de turisti care se vor afla la Predeal la acest sfarsit de saptamina sa fie destul de mare, au mai indicat sursele citate.

Sursa foto: infopensiuni